Amazon Mağazası Nasıl Açılır? Entegrasyon Nasıl Yapılır?

Son yıllarda Amazon küresel ölçekte e-ticaret devine dönüştü. Farklı ülkelerde hizmet veren e-ticaret sitesi kategori ve ürün çeşidiyle birçok kullanıcıyı kendisine çekiyor. Ayrıca şirket, diğer işletmelerin Amazon mağazası açarak Amazon üzerinden satış yapmasına izin veriyor. Kendi e-ticaret sitenizi Amazon API entegrasyonu ile Amazon mağazanıza bağlayabilir ve satışlarınızı arttırmaya hemen başlayabilirsiniz.

Amazon’da mağaza açmak hem geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmek hem de ürün görünürlüğü açısından oldukça önemli. Ancak hali hazırda e-ticaret sitesi üzerinden satış yapan kişilerin Amazon’da mağaza açarken dikkat etmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise stok yönetimi ve sipariş yönetimi sistemlerinin Amazon sistemine entegre edilmesi.

Amazon Mağazası Açmak Hangi Faydaları Sunar?

Amazon mağazası açmak, tüketicilerin Amazon markasına olan güveninden faydalanmanızı sağlar. E-ticaret alanında yeni faaliyet göstermek isteyen kişiler Amazon’un mevcut kitlesinden kolaylıkla faydalanabilir. Böylece sadece mağaza açarak ve mağaza entegrasyonu gerçekleştirerek daha fazla potansiyel müşteriye erişmek mümkün olur.

Satış Hacminizi Arttırın

Benzer şekilde daha fazla potansiyel müşteri daha fazla satış anlamına gelir. Doğru kategori ve ürün açıklaması yaklaşımıyla Amazon’daki mağazanızla satış hacminizi arttırabilirsiniz. Özellikle Amazon kullanıcılarını hedef alan ürün açıklamaları kısa sürede e-ticaret alanında başarı elde etmenize izin verir. Yeniden satış gibi imkanlar sayesinde daha fazla satış yaparak daha yüksek ciro elde etmeniz mümkün olur.

Rekabette Öne Çıkın

Özellikle e-ticaret alanına yeni giriş yapan kişiler rekabet konusunda birçok zorluk yaşayabilir. Sektörde uzun yıllar boyunca faaliyet gösteren şirketlerin arasından sıyrılmak kolay olmaz. Ancak Amazon entegrasyonu sayesinde dünya e-ticaret devinin marka değerinden faydalanmak mümkün olur. Ürünlerinizi hem kendi e-ticaret sitenizde hem de Amazon mağazanızda listeleyerek rekabette öne çıkabilirsiniz.

Güvenli Satış İmkanı

Amazon hem alıcılar hem de satıcılar için güvenli bir ortam sunar. Bu nedenle de birçok kullanıcı Amazon üzerinden alışveriş yapmayı tercih eder. Satıcılar ise ödeme alma konusunda herhangi bir sorun yaşamaz. Ayrıca iade süreçleri de oldukça kolay bir şekilde tamamlanır.

Amazon Mağazası Açma Adımları

Amazon mağazası açma sürecinde öncelikle bazı belgelerin hazırlanması gerekir. Gerekli belgeler mağazanın açılacağı ülkeye göre değişmektedir. Örneğin Amazon Türkiye mağazası için gerekli belgeler şu şekilde sıralanabilir.

  1. Kredi kartı bilgileri
  2. İletişim için telefon numarası
  3. Banka hesap bilgileri
  4. Firma kayıt bilgisi
  5. İletişimde kalınacak kişiye dair kimlik ve telefon bilgisi

Kredi kartı bilgileri Amazon satış ücreti için gereklidir. Normalde bu ücret satıcı hesap bakiyesi üzerinden tahsil edilir. Ancak eğer bakiye yetersizse tahsilat kredi kartı üzerinden gerçekleştirilir. Diğer bilgiler iletişim kurmak için gereklidir.

Bu belgelerin yüklenmesinden sonra Amazon satıcı hesabı açmak isteyen kişinin bilgilerini inceler. Bilgilerde ve yüklenen belgelerde bir sorun olmaması durumunda mağaza açılır. Eğer bilgilerle ilgili bir soru işareti olursa Amazon ek belge talep edebilir.

Amazon Mağazası Ücreti ve Komisyon Oranları

İlk mağaza açma süreci ücretsiz olsa da mağaza açıldıktan sonra aylık Amazon mağaza ücreti bulunur. Mevcut durumda aylık ücret 99TL + KDV şeklindedir. Buna ek olarak kategorilere göre değişen Amazon komisyon ücreti de bulunur. Mağaza ücreti ve komisyon ücretine dair detaylı ve güncel bilgi Amazon’un resmi internet sitesinde yer almaktadır.

Amazon Komisyon Oranları

Amazon Komisyon Oranları

Kategori Komisyon Oranları
Petshop%27
Moda%27
Anne & Bebek%27
MP Food%25
Tasarım Çiçek%30
Ev & Yaşam%27
Süpermarket%27
Yapı Market & Hırdavat%27
Oto Aksesuar%27
Fotoğraf Makinesi%6
Cep Telefonu%6
Giyim%10
Bilgisayar%6
Elektronik%6
Elektronik Aksesuarlar%10
Kişisel Bakım Cihazları%10
Yapı Market, Mutfak Eşyaları ve Dekorasyon%10
Mutfak (Küçük Ev Aletleri)%6
Oyuncaklar ve Oyunlar%10
Kitaplar%10
Bebek Ürünleri (Giyim hariç)%10
Ofis Ürünleri%10
Spor%10
Ayakkabılar, Kol Çantaları ve Ayakkabı Aksesuarları%10
Amazon Mağazası Entegrasyonu

API entegrasyonu olan bu uygulama, Amazon mağazanızda satılan ürünlere dair stok yöneyim, sipariş yönetimi ve sipariş takibi gibi süreçlerini yönetmenize izin verir. Aynı zamanda Amazon mağazası entegrasyonu sayesinde toplu ürün girişi ve ürün güncellemesi yapmak mümkün olur. Ayrıca e-ticaret sitenizde bulunan ürünleri doğrudan Amazon mağazanıza da aktarabilirsiniz.

Böylelikle ürünlere dair kategorisi bilgisi, marka bilgisi, fiyat bilgisi gibi detaylar tek bir panel üzerinden yönetilebilir. Ayrıca panel üzerinde indirim oranları, kargo detayları ve ürün stok bilgisi gibi alanlarda yer alır. Satıcı kimliği ile entegre edilen bilgiler Amazon’da satış sürecinin sorunsuz ve hızlıca tamamlanmasına izin verir. Bu da müşteri memnuniyetini arttırarak iade gibi süreçlerde maliyetleri kontrol altına almaya yardımcı olur.

Amazon’da doğru bir satış stratejisi ve entegrasyonla kısa sürede istediğiniz satış hacmine ulaşabilirsiniz. Dünyanın en popüler e-ticaret sitesinde ürünleriniz yer alması kendi e-ticaret sitenize de olumlu katkılar yapar.

İlginizi Çekebilecek Yazılar


Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.