Teknoloji Muhasebe Sektörünü Yeniden Tanımlıyor

Teknoloji birçok endüstrinin gelişmesine yol açmıştır. Ancak muhasebe sektörü değişimi benimseme konusunda her zaman yavaş olmuştur.

Bir muhasebeci düşünüldüğünde, masasında bir hesap makinesi olan ve ofiste kağıt yığınları olan yaşlı bir bireyin klişeleşmiş bir görüntüsü gözler önüne gelir. Bu klişe muhtemelen muhasebe uygulamalarının son yirmi yıldır benzer bir şekilde yürütülmesi gerçeğinden kaynaklanmaktadır ve günlük uygulamalarda sadece küçük yenilikler yapılmıştır.

Artık müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmak için teknolojiden yararlanan yeni bir muhasebe sektörü var. Müşteriler ve işletme sahipleri arasındaki ilişkilerde çarpıcı bir değişim oldu. Geçmişte muhasebeciler, vergi beyannamelerinin zamanında işlenmesini sağlamak için yalnızca uyum sağlama görevi adına hizmet ediyordu. Ancak yeni nesil muhasebeciler, işletme sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırmak için katma değerli hizmetler sunuyor. Teknoloji bu evrimin ön saflarında yer aldığından, gerçekleşen büyük değişikliklerden bazılarını burada bulabilirsiniz.

Bulut Platformlarının Önemi

Bulut sisteminin avantajları yadsınamaz, çünkü bilgiler istendiği zaman mevcuttur. Ayrıca daha da önemli olanı, muhasebe kayıtlarına dünyanın her yerinden erişilebilir. Ayrıca bulut platformları, müşteriler ve muhasebecileri arasındaki işbirliği sürecini iyileştirdi. Bulut sistemi ile müşterilerinize eş zamanlı olarak bilgi sağlayabilirsiniz.

Canlı bir muhasebe platformuna sahip olarak artık birden fazla dosya sürümü, bankacılık bilgilerini sisteme almak için zamanlama sorunları veya muhasebecilerle finansal verileri paylaşma zorluğu ortadan kalkıyor. Aslında çoğu bulut platformu, bir müşterinin yeminli mali müşavir ile gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmasını sağlamak için tasarlanmıştır.

Belge Paylaşımı ve Depolama

Geçmişte firmaların müşteri verilerini hem müşteriler hem de firma tarafından kolayca erişilebilen bir yerde saklamasının kolay bir yolu yoktu. Dropbox ve Google Dokümanlar gibi bulut depolama platformlarının tümü, içeriği güvenli bir ortamda paylaşmak ve düzenlemek için harika bir yol sağlar.

Bu bulut platformları, içeriği firma içinde ve harici olarak müşteriler veya üçüncü taraflarla paylaşmak için harika bir yol sağlar. Tüm bu hizmetlerin sağladığı hız faktörü, işbirliğinin gerçek zamanlı olarak gerçekleşebilmesidir. Bir bilgisayar veya tablet ve internet bağlantısı olduğu sürece, bilgi paylaşımı kesinlikle sorunsuzdur.

Belge İmzalama

Belge imzalama sürecini kolaylaştırmak için çevrimiçi bir hizmet kullanmayı deneyin. Docusign, Hello Sign ve Right Signature gibi hizmetler, herhangi bir belgeyi kağıt, kalem veya tarayıcı kullanmadan imzalatmak için kullanıcı dostu bir yol sağlar. Söz konusu hizmetler müşterilerin hareket halindeyken doğrudan akıllı telefonlarından belgeleri imzalamalarına bile olanak tanır. Ayrıca bu sağlayıcıların çoğu, her belge imzasına benzersiz bir kod ve zaman damgası ekler.

Süreci daha da kusursuz kılan şey, belge imzalarının ikinci yöntemle ilişkili idari rahatsızlıklar olmaksızın, kalem ve kağıt sözleşmeleriyle aynı yasal geçerliliğe ve uygulanabilirliğe sahip olmasıdır.

Kağıtsız Ortam

Kağıtsız bir firma olmak, yalnızca işi tamamlamak için genel verimliliği artırmakla kalmaz, aynı zamanda firmanızın karbon ayak izini de azaltır. Çevreci olun ya da olmayın, her yıl çok büyük miktarda kağıdı sebepsiz yere atmak israf gibi görünüyor. Teknolojideki gelişmeler, bir firma olarak teknolojinin izin verdiği ölçüde kağıttan kaçınmanıza izin verdi.

Artık toplantıların bile online ortamlarda gerçekleştirildiği düşünülürse belgeleri online ortamlarda saklamamak hantal bir seçim olacaktır. Kağıtları kullanmamak hem dosyaların çabuk bulunabilmesi hem de tasarruf edilmesi için avantaj sağlar.

Online Tahsilat, Gider Yönetimi ve Raporlar

Paranın teslim alınması da verilmesi de her zaman usul açısından önemli bir konu olmuştur. Dijital paraların kullanıldığı ve artık dijital bankacılığın tartışılmaz bir noktaya geldiği günümüzde işletmelerin de muhasebe açısından online tahsilat imkanı sunması önemlidir. Yalnızca marketten alışveriş yaparken değil muhasebeden ödeme alırken de belirli bir online tahsilat sisteminin bulunması her zaman avantaj sağlayacaktır.

Nakit akışlarınızı ve gider yönetiminizi doğru bir biçimde yönetmeniz muhasebe sisteminiz adına çok önemlidir. Dinamik raporlar, devamlı olarak değişen durumları kontrol altında tutabilmeniz adın size avantaj sağlayacaktır.

Kullanıcı ve Çalışanların Kontrolü

Şirketinizin performansını artırmak için kullanıcılarınızın performansını kontrol altında tutmanız gerekebilir. Muhasebe sektöründe bu durumun da önemi çok büyüktür. Ön muhasebe yazılımlarını kullanarak detaylı yetkilendirme imkânlarını kullanabilir ve kullanıcılarınızı çok daha kolay bir biçimde kontrol edebilirsiniz. Bütün bunlar, teknolojinin yeniden tanımladığı muhasebe sektörünü tanımanıza fırsat tanıyacaktır.

NetKasam eTicaret Sistemi
NetKasam ile E-Ticarette Sınır Tanımayın!

e-Ticarette global pazarlarda yer alarak potansiyelinizi yakalayın. NetKasam, yurtiçi ve yurtdışı pazaryerleriyle kolay entegrasyon sağlar ve muhasebe süreçlerinizi basitçe yönetmenize olanak tanır. Daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak, satışlarınızı artırmak ve e-ticarette sınırları zorlamak için NetKasam'ın sunduğu avantajları keşfedin.

Ücretsiz Dene
Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.