E-Ticaret ve Pazaryerleri İçin Ramazan Ayına Özel Kampanya Oluşturma

Ramazan ayı boyunca müşterilerin yönelimleri normal zamandakinden farklı olur. Bu nedenle bu aya özel ürünler satar ve stratejiler geliştirirseniz satışlarınızı arttırabilirsiniz. Standart reklam stratejileriniz iyi sonuçlar veriyor olabilir ancak Ramazan ayında farklı bir yol izlemeniz daha iyi olacaktır. Geliştireceğiniz dönemsel reklam ve pazarlama stratejileri müşterilerin ilgisini çekecektir. Müşterileri Ramazan ayı boyunca sizden alışveriş yapmaya ikna etmelisiniz. Müşteriler bu aya özel hazırlayacağınız kampanyaların sınırlı bir süre geçerli olduğunu bilmeliler. Bu sayede kampanyanın tekrar gerçekleşmeyeceğini bilerek sizden alışveriş yapmak isterler.

Ramazan Ayına Özel Kampanya Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ramazan ayına özel kampanya oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan ilki zamanlamadır. Bu yıl Ramazan ayı 13 Nisan Salı günü başlayacak 12 Mayıs Salı günü bitecektir. Başlangıca günler kala neler yapabileceğinizi detaylı olarak planlamalısınız. Detaylı çalışmaların üstün körü olanlara göre çok daha iyi sonuç verdiğini bilmelisiniz. Bu aşamada kendinize bir satış hedefi belirlemeniz sizi ve çalışanlarınızı motive edecektir.

Zamanlamayı önemsemeniz kampanya başlangıç ve bitiş tarihlerinizi belirlemeniz için önemlidir. Söz konusu başlangıç tarihi gelmeden yapacağınız kampanyaları duyurmaya başlayabilirsiniz. Bilindiği üzere Ramazan bittiğinde bayram gelir. Kampanya içerisine bayramı da dahil ederek çok daha kapsamlı bir pazarlama çalışması yapabilirsiniz.

Normal zamanda insanların E-Ticaret ve Pazaryerlerine en çok girdikleri saat iş çıkışıdır. Ancak Ramazan ayında daha ileriki akşam saatlerine denk gelmektedir. Bu nedenle reklamlarınızı yayınladığınız saatlerde değişiklik yapmanız gerekebilir. Iyzico, 2020 yılında Ramazan ayında 22.00 ve 23.00 saatleri arasında yoğunluk yaşandığını açıklamıştır.

Ramazan Ayına Özel Bir Sayfa Oluşturun

Online alışverişte pratiklik çok önemlidir. Kolay kullanım sağlayan, karışıklıktan uzak bir site müşteriler tarafından daha fazla ilgi görür. Bu nedenle müşterilerin satın alma deneyiminin ne kadar kolay olmasını sağlarsanız mağazanıza olan ilgi de o oranda artacaktır. Müşterilerin alışveriş deneyimini iyileştirmek için Ramazan ayına özel bir sayfa tasarlayabilirsiniz. Hazırladığınız sayfayı mevcut kategorileriniz içerisine “Ramazana Özel” ya da “Ramazan Fırsatları” gibi başlıklarla ekleyebilirsiniz. Ramazan ayının bitmesine kısa bir süre kala bu kategoriyi “Bayrama Özel” veya “Bayram Fırsatları” olarak değiştirebilirsiniz. Böyle bir sayfa oluşturmanızın en güzel yanı müşterilerin bu aya özel ürünlere tek bir sayfadan ulaşabilmesini sağlamanızdır.

Ramazan Ayına Özel Paketler Oluşturun

Müşteriler ücretsiz kargo seçeneğinden yararlanmak ya da puan kazanmak amacıyla tek seferde birden fazla ürün satın alır. Kampanyanızı oluştururken bir paket içerisinde Ramazan boyunca müşterilerin ihtiyacı olacak ürünlere yer verebilirsiniz. Ramazana özel bundle ürünler müşterilerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz müşterilere paket içerisinde değişiklik yapma fırsatı da verebilirsiniz. Bu sayede müşteriler daha kısa sürede istediklerini ürünü satın alabilirler. Oluşturduğunuz paketin satılması için diğer ürünlere göre daha uygun fiyata satabilirsiniz. Yani kişi ürünü tek olarak alsa daha pahalıya gelirken paket içerisinde daha avantajlı almalı. Bu sayede müşterilerin ilgisini çekebilirsiniz.

Ramazan Ayına Özel Ürünlere Yer Verin

E-Ticaret sitenizde sattığınız ürünler ya da verdiğiniz hizmet doğrudan Ramazan ayına hitap etmiyor olabilir. Ancak doğru stratejilerle siz de ürünlerinizin satılmasını sağlayabilirsiniz. Diğer ürünlere göre daha önce satılmasını istediğiniz ürünlere ya da bazı hizmetlere indirim uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra alışveriş yapanlara Ramazan ayına özel ürünlerden indirimli ya da hediye olarak gönderebilirsiniz. Örneğin “Bugün boyunca yapılacak alışverişlerinize hurma hediye” gibi bir kampanya yapabilirsiniz. Müşterileriniz hediyeyi gördüklerinde beğenerek teşekkür etmek için yorum bırakacaktır. Aldığınız olumlu yorumlar mağazanıza daha fazla müşterinin gelmesini sağlayacaktır.

E-Ticaret sitenizde Ramazan ayına özel ürünlere yer vermek için bu ayda en çok satın alınan ürün gruplarını inceleyebilirsiniz. Bunlar arasında başı gıdanın çekeceğini tahmin etmek çok da zor değildir. Ülkemizde ve dünyada sahur ve iftar sofraları kurulacağı için en çok talep bu yönde olacaktır. Bir diğer tercih edilen ürünler de kitap kategorisindedir. Özellikle din içerikli kitaplar bu ayda daha çok ilgi görür. Bu sene korona virüs dolayısıyla daha çok evlerde olacağımız bu dönemde kitap satışlarının önceki yıla göre daha da artması beklenmektedir. Siz de mağazanızda birbirinden güzel kitaplara yer vererek müşterilerin ilgisini çekebilirsiniz.

Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.