Google Alerts Nasıl Kullanılır?

Google, web sitesi sahiplerinin arama motoru kullanıcılarından elde edilen verileri sitelerini geliştirmek amacıyla kullanması için bir takım ücretsiz araçlar sunmaktadır. Google Alerts de bunlardan biridir. Peki bu araç bir web sitesine ne katar, nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir gibi sorulara cevap arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Google Alerts Nedir?

Google Alerts, Google tarafından geliştirilen, dizine eklenen konuları web sitesi sahiplerine bildiren bir araçtır. Tıpkı arama motoru gibi çalışarak, belirli kelimelerde uyarı oluşturan kişileri son eklenen içeriklerden haberdar eder. Şöyle ki markanızın satış yaptığı kategoriyle ilgili paylaşılan hiçbir içeriği kaçırmak istemiyorsanız Google Alerts kullanabilirsiniz. Normalde arama motoruna girerek araştırma yapmanız gerekir. Karşınıza çıkan sonuçlar içerisinden farklı sitelere tıklayarak içeriklere ulaşmaya çalışırsınız. Ancak bu şekilde tüm içeriklere ulaşmanız olası değildir. Ayrıca bu işlem zaman alacaktır. Arama yapmak kolay gibi görünse de iş yoğunluğu içerisinde sizi zorlayabilir.

Google Alerts Ne İşe Yarar?

Arama sürecini daha pratik hale getirmek isteyen Google yetkilileri adeta bir haber ajansı gibi görev yapar. Dünya çapındaki siteleri, haber ve alışveriş sitelerini ve blog kısımlarını analiz eder. Sonuçlar arasında filtreleme yaparak size en mantıklı sonuçları mail olarak iletir. Bu sayede herhangi bir arama yapmanıza gerek kalmadan konuyla ilgili içeriklere ulaşabilirsiniz.

Google Alerts;

  • İşletmeniz, ürünleriniz ya da hizmetlerinizle ilgili yapılan olumlu ve olumsuz yorumları,
  • Bloggerlar ve köşe yazarları tarafından yapılan değerlendirmeleri,
  • Yer aldığınız sektör içerisinde yaşanan son gelişmeleri,
  • Alarm oluşturduğunuz kategoride paylaşımlar yapmaya başlayan en yeni siteleri öğrenmenizi sağlar.

Google Alerts Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Google Alerts kullanmak son derece avantajlıdır. Bunlardan bazıları;

  • Forumlardan bloglara kadar geniş bir alanda istediğiniz anahtar kelimeleri takip etmenizi sağlar. İlgili konuyla ilgili Youtube’da paylaşılan video içeriklerinden de sizi haberdar eder.
  • Firmalar hedef kitlelerine daha kolay ulaşır. Aynı zamanda daha önce ulaşamadıkları kişilere de erişir.
  • Araç sayesinde E-Ticaret sitesinin trafiğini hızlıca arttırmak mümkün olur.
  • Arama sonuçlarından toplanan veriler sizin istediğiniz zaman aralığında mail adresinize gönderilir. Çok yoğun bir iş temponuz varsa ayda bir defa mail alabilirsiniz.

Kimler Google Alerts Kullanır?

Bu araç; öğrenciler, akademisyenler, ajanslar, haber siteleri ve E-Ticaret sektörü tarafından kullanılır. Bir akademisyen araştırmakta olduğu konuyla ilgili son yayınlanan makalelerden anında haberdar olabilir. Alerts genellikle gruplar tarafından kullanılır. Elde edilen veriler sayesinde yeni pazarlama stratejileri oluşturulabilir.

Google Alerts Kurulumu Nasıl Yapılır?

Google Alerts kurulumu birkaç dakika içerisinde tamamlanabilecek oldukça basit bir işlemdir. Önemli olan doğru anahtar kelimelerle ilgili alarm oluşturmaktır. İşletmeniz için marka isminizi ve üzerinde çalıştığınız anahtar kelimeleri girebilirsiniz.

  • Öncelikle aktif olarak kullandığınız Google hesabınızla Google Alerts’e giriş yapın.
  • Karşınıza gelen ekrandan takip etmek istediğiniz konuyu belirleyin.
  • Seçenekleri göster sekmesiyle mail alma sıklığını, takip edilmek istenen siteleri, içerik dillerini, hangi bölgeden paylaşılan içerikleri görmek istediğinizi, ne miktarda bilgi istediğinizi ve hangi hesaplardan uyarı almak istediğinizi düzenleyin.
  • “Uyarı Oluştur” sekmesine tıkladığınızda Google Alerts kurma işlemini tamamlanacaktır. Dilerseniz daha sonra uyarılarınızda değişiklikler yapabilirsiniz. Bunun için uyarının yan tarafında bulunan düzenle seçeneğine tıklamalısınız. Herhangi bir seçenek çıkmazsa seçenekleri göster diyebilirsiniz. İstediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra uyarıları güncelle seçeneğine tıklamalı ve ayarları mutlaka kaydetmelisiniz.

Google Alerts Uyarılarını Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Google Alerts silme işlemini hesabınıza giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınızı açtığınızda takip ettiğiniz alertsleri görebilirsiniz. Bunlar arasından silmek istediğiniz kelimeler varsa yanında bulunan sili tıklamanız yeterlidir. Bu işlemi E-posta adresinize gelen iletinin altında yer alan “Abonelikten Çık” butonu ile de yapabilirsiniz.

Google Alerts kullanmanın avantajlarından yararlanmak istiyorsanız ilk önce hedef belirlemelisiniz. Çünkü kurma işleminde sadece firma adınızı ya da birkaç anahtar kelimeyi girmeniz yeterli olmayacaktır. Bu çalışmaya neden ihtiyaç duyuyorsunuz, çalışma sayesinde hangi bilgileri edinmek istiyorsunuz gibi sorulara yanıt vermeye çalışarak başlayabilirsiniz. Aldığınız cevaplara göre çalışmanızı iyi şekillendirebilirsiniz. Google Alert hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.