E-Ticaret Sitelerinde Fotoğraf Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

E-Ticaret sitelerinde kullanılan fotoğraflar ziyaretçilerin ürün ya da hizmeti satın alması üzerinde etkili olduğu için son derece önemlidir. Kullanılan fotoğraflar belirli bir standarda uygun olmazsa sitenize yararlı değil zararlı olabilir. Etkili fotoğraflar çekebilmek ve düzenleyebilmek için eğitimler alabilir ya da profesyonel bir firmadan destek alabilirsiniz. Bu sayede site içinde ve sosyal medya hesaplarınızda en iyi fotoğrafları kullanabilirsiniz.

Ürün fotoğrafları tek bir görselden oluşmamalıdır. Pek çok sitenin düştüğü bu hayatı yapmamalısınız. Tek bir fotoğraf kullanıldığında ürününüzü iyi bir şekilde pazarlamış olmazsınız. Oysa birkaç açıdan fotoğraf koysanız müşteri ürünü daha iyi inceleyebilir.

Görsel Boyutlarına Dikkat Edin

Ürün fotoğraflarında ziyaretçilerin yakınlaştırma yaparak daha yakından inceleyebileceği fotoğraflara yer verilmelidir. Çok küçük fotoğraflar eklenmesi ziyaretçiler için hiç iyi olmayacaktır. Bu tarz görseller kalitesiz bir site izlenimi verecektir. Bu aşamada ürünün farklı açılardan görüleceği görseller eklemeniz de önemlidir. Ürünü en iyi şekilde yansıtan, müşteriyi yanıltmaktan uzak görseller seçmeye özen göstermelisiniz.  Bu sayede müşteriler ürünü aldıklarında herhangi bir sürprizle karşılaşmamış olacaktır.

Görsel boyutlarının çok büyük olması da bir sorundur. Fotoğraflar büyüdükçe doya boyutu artar. Bu durumda siteniz normalden daha yavaş yüklenecektir. Site performansız üzerinde olumsuz etkisi olan bu durumla karşılaşmamak için dosya boyutlarını küçültebilirsiniz. Shop programınızla ya da bu işlemi yapmaya yardımcı olan web sitelerini kullanabilirsiniz. Kalitesi düşmeden boyutu küçülen fotoğraflarınızla sitenizin çalışma hızını düşürmeden satış yapmaya devam edebilirsiniz.

Yüksek Kalite Fotoğraflar Çekin

Fotoğraf ürünle ilgili en önemli nokta olduğundan bu konuda son derece titiz davranmak gerekir. Ziyaretçiyi ürünü almaya ikna ederken bir yandan da gerçeklik en iyi şekilde yansıtılmalıdır. Bu iki noktaya dikkat edildiğinde etkili ve doğru fotoğraf çalışmaları yapılabilir. Görsellerin boyutu kadar kaliteleri de son derece önemlidir. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar görselin dikkat çekici görünmesini sağlayacaktır. Günümüzde cep telefonlarından bile yüksek kalitede fotoğraflar çekmek mümkündür. Çeşitli teknikler kullanarak ürünlerinizi en iyi şekilde yansıtacak fotoğraflar çekebilirsiniz. Basit arka planlar kullanarak ürünlerinizi profesyonel bir firma çekmiş izlenimi verebilirsiniz.

Photoshop Yapmayı Abartmayın

Çekilen fotoğrafları photoshop programlarıyla düzenliyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey ürünü olduğundan farklı göstermemek olmalıdır. Çekim sırasında ürüne gölge düşmemesine, çok iyi ışık almasına dikkat etmelisiniz. Photoshop ile renklerde oynama yapılması ürünün orijinal renginin farklı görünmesine neden olabilir. Bu nedenle gerçeklikten uzaklaşmadan shop yapılmalıdır. Ürün boyutunun olduğundan büyük görünmesi sağlanırsa bu durum firma için olumsuz olacaktır. Ürünü satın alan bir müşteri bu durumu yorumlarda mutlaka belirtecektir. Bu da sitenize duyulan güvenin azalmasına neden olabilir. Shop programları kullanarak ürüne arka plan ekliyorsanız sade olanlara yönelebilirsiniz. Beyaz arka plan klasik bir seçenek olsa da ürünün net ve belirgin görünmesini sağladığı için tercih edilebilir.  Bu arka planı çekim sırasında sağlamanız daha iyi bir fotoğraf çekmeyi sağlayacaktır. Ancak böyle bir şey yapamıyorsanız daha sonra shop yapılabilir. Pozlamaya dikkat edildiği sürece ürün iyi görünecektir.

Stok Fotoğraf Kullanımını Sınırlandırın

E-Ticaret sitenizde stok fotoğraflar kullanmak size iyi bir yol gibi gelebilir. Bu şekilde son derece kaliteli fotoğraflar bulabilirsiniz. Ancak seçtiğiniz fotoğrafı sizden başka birçok kişi daha kullanacaktır. Ziyaretçileriniz aynı fotoğrafı başka siteler de görmüş olabilir. Bu da ürünün ya da hizmetin orijinalliğini bozacak bir durumdur. Böyle bir durumun olmaması için az sayıda stok fotoğraf kullanabilirsiniz. Ürün satan siteler için stok fotoğraf kullanmak çok riskli bir durumdur. Söz konusu fotoğraf ürünü birebir yansıtmayacağı için satın alanların olumsuz geri dönüşler yapmasına neden olabilir. Firmalar için istenmeyen bu durumun önüne geçmek için ürünleriniz ya da hizmetlerinizle ilgili kendi fotoğraf arşivinizi oluşturmanızı tavsiye ederiz.

Filigran (Watermark) İçeren Fotoğraflardan Uzak Durun

Ürün ya da hizmetleriniz için site içerisinde kullanacağınız filigran içeren fotoğraflar hoş bir görünüme neden olmayacaktır. Bazı stok sitelerinde indirilen fotoğraflarda filigran olacaktır. Bu tarz sitelere belirli bir ücret karşılığında üye olduğunuzda filigransız indirme yapmak mümkündür. Fotoğraflara size ait bir filigran eklerseniz diğer siteler tarafından çalınmasını engelleyebilirsiniz. Ancak ekleyeceğiniz filigran fotoğrafı kapatacak şekilde olmamalıdır.


Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.