E-Ticaret Siteleri İçin Mobil Uygulama

Fiziksel bir mağazası olan işletme sahipleri için E-ticaret sitesi kurmak büyüme yolunda atılacak en önemli adımlardan biridir. Bu sayede çok daha fazla kişiye ulaşılarak, daha fazla ürün satılabilir.  Ürünleriniz, görselleri ve açıklamaları ne kadar kaliteli olursa olsun ziyaretçiler sitenize kolay ulaşamadığı sürece başarı yakalamanız zordur. Markanızı daha fazla kişiye duyurmak ve geleceğe yönelik sağlam adımlar atmak için bazı araçlar kullanabilirsiniz. Mobil uygulama gibi araçlar sayesinde diğer firmalar arasında ön plana çıkabilirsiniz.

Yapılan araştırmalar müşterilerin web sitesinde sepete koydukları ürünlerden vazgeçme oranının mobil uygulama da çok daha az olduğunu ortaya koymuştur. Potansiyel müşterileriniz sitenize her an her yerden erişim sağlayabilsin istiyorsanız web sitenizin yanı sıra, kolay kullanım sağlayan mobil bir uygulamaya da sahip olmalısınız.

Mobil Uygulama Nedir?

İnternet ve akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte mobil uygulama kavramı da hayatımıza girmiş oldu. Bunun üzerine başarılı web sitelerine sahip birçok firma, uygulama geliştirdi. Zamanla yeni özellikler eklenen uygulamalar günümüzde milyonlarca kişi tarafından sevilerek kullanılıyor. Mobil uygulama fiziksel ya da E-ticaret mağazanızın tablet ve telefonlarda kullanılabilen uygulamasıdır. Özel kodlar ve tasarımlar kullanarak hazırlanır. Hangi uygulamada kullanılacaksa onun işletim sistemine uygun olarak yapılmalıdır. Kullanıcılar arama motoru kullanarak da sitenize giriş yapabilir. Ancak bu işlemin telefondan yapılması ve sitenin pratik bir şekilde kullanılması zordur. Mobil uygulama ise bir tıkla mağazanıza giriş yapılmasını sağlar.

Mobil Uygulamaya Sahip Olmanın Avantajları

Günümüzün rekabet dünyası daha çok internet üzerinde dönmektedir. Siz de yeniliklere ayak uydurarak geleceğe yönelik sağlam adımlar atabilirsiniz. E-ticaret sitenizi geliştirmek için adımlar attığınız gibi mobil uygulamanız için de bütçe ve zaman ayırmalısınız. Başlangıçta fazla harcama yapıyor gibi hissetseniz de zamanla çok daha fazlasını kazanabilirsiniz.

Mobil uygulamanın en büyük avantajı web sitenize göre daha hızlı olmasıdır. Telefonun ana ekranında bulunan uygulama simgeniz sayesinde her an gözünün önünde olursunuz. Uygulamanız sayesinde rakiplerinizle rekabette avantaj sağlayabilirsiniz. SMS, mail ve afiş çalışmaları için ayırdığınız bütçeden tasarruf edebilirsiniz. Herhangi bir ürüne bakan kullanıcıya diğer ürünlerinizi önererek daha fazla ürün almasını sağlayabilirsiniz.

Mobil uygulamaya sahip olmak E-ticaret sitenizi geliştirmenize yardımcı olur. Uygulamanız sayesinde müşterilerin aramalarından, satın aldıklarından, yorumlarından ve beğendikleri ürünlerden haberdar olabilirsiniz. Elde ettiğiniz verilerden günlük, haftalık, aylık ya da yıllık detaylı raporlamalar elde edebilirsiniz.  Çıkan sonuçlara göre ileriye yönelik stratejiler geliştirebilirsiniz.

Mobil Uygulama Geliştirilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobil uygulama geliştirmeden önce ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Bu sayede uygulamanızı geliştirecek firmaya karşı isteklerinizi daha net bir şekilde sunabilirsiniz. Farklı ekranlar arasında kolay geçiş sağlamanız uygulamanın başarılı olmasında etkilidir. Hızlı ve pratik bir şekilde istedikleri işlemleri yapabilen kullanıcılar uygulamanıza tam puan verecektir.

Kayıt olan kullanıcılara tekrar giriş yapmak istediklerinde kolaylık sağlaması için beni hatırla özelliğine mutlaka yer veriniz. Ürün beğenme, yorum yapma gibi alanlar ekleyiniz. Müşterilerin uygulamada daha fazla zaman geçirmesi için kullanıcıların diğer baktıkları ürünleri öneriniz.

Alışveriş uygulamaları için en önemli detaylardan biri de güvenliktir. Kişisel verilerin korunmasına önem vermeniz kullanıcıların hoşuna gidecektir. Bunun yanı sıra ödeme bilgilerini de şifreleme yöntemiyle korumalısınız. Farklı ödeme seçenekleri sunarak müşterileri sizden ürün satın almaya ikna edebilirsiniz.

Uygulamanın geliştirilmeye açık olması çok önemlidir. Yeni özellikler ekleyerek kullanıcılara farklı seçenekler sunabilirsiniz.  Uygulamanın kullanıcılar kadar yöneticilere de hitap etmesi gerekir. Yönetici panelinin ürün ekleme, kaldırma gibi işlemleri kolayca yapmaya imkân tanıması işlerin kısa sürede yapılmasını sağlar.

Mobil Uygulamaya Nasıl Sahip Olabilirim?

Uygulamanızın kurulması için profesyonel bir firmadan destek alabilirsiniz. Alanında deneyimli yazılımcılar modern ve sade bir ara yüz kullanarak ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunacaktır. Firmanıza özel renkler, yazı fontları ve fotoğraflar kullanılması uygulamanızın sizi en iyi şekilde temsil etmesini sağlayacaktır.

Uygulama kurulduktan sonra mağazadaki kullanıcı yorumlarından ziyaretçilerde nasıl bir izlenim bıraktığını anlayabilirsiniz. Buradan elde ettiğiniz genel şikâyetler ya da memnuniyet durumuna göre değişiklikler yapabilirsiniz.

E-ticaret siteniz için büyüme yolunda attığınız adımlar belirli bir süre etkisini göstermeye başlayacaktır. Bu süreçte sabırlı olmalı, sonuçları her az izlemelisiniz.

Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.