İşletmelerin Karşılaştığı En Önemli E-Ticaret Sorunları

E-ticaret şirketleri, en son e-ticaret trendlerine adapte olurken ve müşterilerin artan beklentilerini karşılayacak dijital bir deneyim yaratmaya çalışırken yeni zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

Küresel e-ticaret satışlarının 2024 yılına kadar 6,4 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. E-ticareti potansiyelinden yararlanmak adına çok büyük bir pazar. Perakende pazarında e-ticaretin payı son 5 yılda olduğu gibi 2020 yılının ilk yarısında da arttı. Küresel e-ticaret satışlarının 2024 yılına kadar 6,4 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

Bu rakamlar e-ticaret sektörünün potansiyelinden yararlanmak için çok büyük bir pazar olduğunu gösteriyor. Gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalara sahip bazı çevrimdışı markalar bile çevrimiçi alışveriş dünyasına giriyor. Bu nedenle rekabette de istikrarlı bir artış var. Karşılaşabileceğiniz diğer zorluklar arasında siber güvenliği korumak, sitenize trafik çekmek ve müşteri sadakatini sürdürmek de sayılabilir.

Artan Rekabetin Yarattığı Zorluklar

E-ticaret satışlarında büyük bir artış olduğunu fark eden tek kişi siz değilsiniz. Her gün yeni mağazalar açılmasına rağmen rekabet avantajı elde etmek için hala fırsatlar var. Gerçekten benzersiz bir şey satmıyorsanız, muhtemelen orada birçok rakibiniz var. Anahtar, markanızı rekabetten nasıl farklılaştıracağınızı bulmaktır.

Ürünleriniz piyasadaki diğerlerinden farklı hangi değer tekliflerini sunuyor? Veya ürünleriniz diğerlerine benziyorsa markanızı veya müşteri deneyiminizi nasıl daha üstün hale getirebilirsiniz? Sonuç olarak müşterilerinize yalnızca diğer benzer teklifler üzerinden sizden satın almaları için değil, aynı zamanda hem tekrar satın alacakları hem de başkalarını da aynı şeyi yapmaya ikna edecekleri ürünler, markalar ve deneyimlerden memnun olmaları için bir neden vermeniz gerekir.

Siparişleri Zamanında Yerine Getirme İhtiyacı

Başarılı bir nakliye ve sipariş karşılama stratejisi, bir e-ticaret işletmesi için zorunludur. Sonuç olarak müşteri sipariş verdikten sonra deneyim bitmiyor. Kötü bir teslimat deneyimi alışveriş yapanların hatıralarında kalabilir. Tüketicilerin %87’si nakliye ve teslimat deneyiminin satıcıdan tekrar alışveriş yapma kararlarını doğrudan etkilediğini söylüyor.

Ek olarak, gönderi ile ilgili olumlu bir deneyim yaşamak söz konusu olduğunda, %63’ü hızlı olması gerektiğini ve %66’sı ücretsiz bir seçenek gerektirdiğini söylüyor. Ne sattığınız ve genel iş modeliniz, sipariş karşılama stratejinizi belirleyecektir. Siparişleri gönderme sürecini iyileştirmek için bir depo kullanmanız her zaman avantaj yaratacaktır.

Çok Kanallı Deneyim Sunma İhtiyacı

Müşterileriniz önce sosyal medyada markanızla etkileşime geçebilir, ardından bir pazar yerinde fiyat araştırması yapabilir ve son olarak web siteniz üzerinden satın alabilirler. Çok kanallı stratejinin anahtarı, yalnızca müşterilerinizle alışveriş yaptıkları her yerde buluşmak değil, aynı zamanda onlara kanallar arasında kusursuz bir marka deneyimi sunmaktır.

Örneğin, hedef kitleniz ağırlıklı olarak Instagram’daysa, burası ürünlerinizin hem reklamını yapmak hem de potansiyel olarak satmak için harika bir yerdir. Veya trafiğinizin çoğu, ürününüzün çözdüğü bir ihtiyacı arayan kişilerden geliyorsa, SEO’ya (arama motoru optimizasyonu) odaklanabilir ve algoritmaların e-ticaret sitenizin hangi sorunları çözmeye hazır olduğunu bildiğinden emin olabilirsiniz.

Alışveriş Sepetini Terk Etme Oranlarını Düşürmek

Sepeti terk etme oranlarının çoğu yavaş teslimat söz konusu olduğunda kaynaklanmaktadır. Baymard Enstitüsü’ne göre nakliye masrafları, alışveriş sepetini terk etmenin en önemli nedenlerinden biridir. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çevrimiçi alışveriş yapanların %21’i, uzun ve karmaşık bir ödeme süreci nedeniyle alışveriş sepetlerini terk etti.

Bu nedenle dikkat etmeniz gereken şey, müşterilerin kendileri için en uygun olanı seçebilmeleri için nakliye seçenekleri (hem hız hem de maliyet açısından) sağlamaktır. Ayrıca, ödeme için sorunsuz bir yol elde etmenize olanak tanıyan bir e-ticaret platformu seçin. NetKasam tarafından sağlanan ayrıcalıklar bu noktada size avantaj sağlayacaktır.

Siteye Değerli Trafik Çekme Zorluğu

Trafik çekmek ve ürünlerinize daha fazla göz atmak önemli bir şeydir, ancak özellikle ürünlerinizle ilgilenebileceklere ulaşmanız gerekir. Sektörünüze ve ürünlerinize bağlı olarak bu çok geniş veya çok dar bir hedef kitle olabilir. E-ticaret web sitenize değerli trafik çekmek, satış ve gelir elde etme yeteneğinizi doğrudan etkilediği için üstesinden gelinmesi gereken önemli bir zorluktur.

Yeni müşterilere ulaşmak için öncelikle hedef kitlenizi anlamanız gerekir. Ürünlerinizi şimdi kimin satın aldığını ve bunlardan haberdar olmayan kimlerin ilgilenebileceğini belirleyin. Demografik özelliklerini ve zamanlarını çevrimiçi olarak nerede geçirdiklerini öğrenmek için kitlenizi araştırın. Hangi kaynakların sitenize trafik çekeceğini düşünün ve kitle araştırmanızla uyumlu olanlara öncelik verin. Bu, organik trafiği (arama motorları), sosyal medya platformlarını, e-postayı veya ağızdan ağza iletişimi içerebilir.

Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.