E-Ticaret Sitesi Kurulum Fiyatları

Özel yazılım ya da açık kaynaklı kodlar kullanılarak E-Ticaret sitesi yaptırılabilir. Siteden beklenenler, işin ne kadar sürede yapılacağı, yazılıma eklenecek ekstra özellikler, kullanılan arayüz ve ajans ya da freelancerdan alınan hizmetler sitenin kurulum fiyatı üzerinde etkili olur. Bunlara ek olarak SSL sertifikası, hosting ve alan adı için de ücret ödemek gerekir.

E-ticaret Sitesi Ücretleri

E-Ticaret sitesi kurulumunu daha uygun fiyatlara yaptırmak istiyorsanız altyapı paketlerinden birini seçebilirsiniz. Paketin içerisinde toplu hizmetlere yer verilir. Bu sayede ekstra ücret ödeyeceğiniz birçok hizmeti tek paket içerisinde alabilirsiniz. Böylece toplam maliyet düşecektir. Paketler içerisinde farklı amaçlara hitap eden hizmetler bulunur. Bu sebeple fiyatlandırmalar da farklılık olur. Yapılacak işin hacmine ve siteden beklenenlere uygun bir paket seçmeye dikkat edilmelidir. E-Ticaret sitesi kurmaya başlamadan önce şirket kurma işlemlerinin tamamlanması gerekir. Bu aşama tamamlanmadan sanal pos ve fatura işlemlerinin yapılması mümkün değildir. Eğer hâlihazırda bir şirketiniz varsa site açtıktan sonra satış yapmaya daha kısa sürede başlayabilirsiniz.

Site açarken yapılması gereken ilk şey nasıl bir altyapı kullanılacağını seçmektir. Hazır E-Ticaret altyapı paketlerinden biri seçilebilir. Bu sayede hızlı ve pratik bir şekilde site sahibi olunabilir. Altyapı çalışmasına ihtiyaç duyulmadığı için çok tercih edilmektedir. Bu paketler site tecrübesi bulunmayan kişiler için faydalı olmaktadır. Önceden hazırlanan şablonlar içerisinden firmanın amacına en uygun olan seçilir. Daha sonra satılacak ürün ya da hizmet bilgisi siteye eklenir.

E-Ticaret Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Site kurmak için kullanılabilecek yöntemlerden birinin de  açık kaynaklı yazılımlar olduğunu belirtmiştik. Bu yöntem size belirli kod bileşenleri üzerinden site kurma imkânı sunar. Eğer daha önce site kurmadıysanız bu yöntemi seçmek sizin için can sıkıcı olabilir. Yöntemin altyapı ve teknik problemlerle uğraştırması, her bir aşamanın kişi tarafından yapılması, ekstra maliyetler çıkmaya müsait olması ve SSL sertifikası ve ücretleri gibi dezavantajları vardır. Bundan dolayı çok tercih edilmese de deneyimli kişiler bu yöntemi kullanmayı tercih edebilir.

Site kurulumu E-Ticaretin en önemli aşamalarından biri olduğu için bu konuda kaliteli hizmet almanız çok önemlidir. Günümüzde freelancer olarak site kurulumu konusunda hizmet veren çok sayıda kişi vardır. Bu kişilerle iletişime geçerek site açmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Çalışacağınız kişiyi seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kişinin eğitim alıp almadığı ve müşteri yorumlarıdır. Belirli platformlar üzerinden bulacağınız kişiler daha önce bu hizmeti vermiştir. Müşteri yorumlarına bakarak karar verebilirsiniz. Freelancerdan daha önce yaptığı sitelerden örnekler isteyerek inceleyebilirsiniz.

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak Mümkün Mü?

WordPress&Woocommerce, OpenCart ve Magento gibi açık kaynaklı yazılımlar kullanılarak ücretsiz E-Ticaret sitesi kurmak mümkündür. Ancak bu şekilde site kurulsa bile alan adı, hosting ve SSL sertifika için ödeme yapmak gerekir. Ancak özel yazılımlarla karşılaştırıldığında bu maliyetler son derece düşüktür.

Açık kaynaklı yazılımlar kullanarak E-Ticaret sitesi kurmak için tecrübeli olmak gerekir. Çünkü yazılım oluşturulurken iletişim kurulabilecek ya da destek alınabilecek bir yer yoktur. Site tasarımı, güvenlik önlemleri ve online ödemeler konularının hepsi kurulum sırasında halledilir. Kurulum aşaması kişinin kendisi ya da firmadaki bir yazılımcı tarafından yapılır.  Bundan dolayı kişinin sektörde edindiği tecrübeler ve bilgi birikimi son derece önemlidir. Site profesyonelce hazırlanmadığında işinizin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olabilir.

Özel yazılımlar tercih etmeniz başlangıçta maliyetli gibi görünse de daha kaliteli bir siteye sahip olmanızı sağlar. Böyle bir yazılım alanında deneyimli ve müşteri memnuniyeti yüksek bir firmadan satın alınmalıdır. Firma kullanım amacınızı ve beklentilerinizi en iyi şekilde analiz ederek istediğiniz siteye kavuşmanızı sağlayacaktır. Merak ettikleriniz ve yaşadığınız herhangi bir sorunda firmadan yardım isteyebilirsiniz. Fiyat en baştan belli olduğu için site kurulumu sırasında alınacak ekstra yazılımlar için ücret ödemenize gerek kalmaz.

Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.