Bulut Muhasebe Sisteminin Çağ Atlatan Özellikleri – 2

Muhasebeye yeni bir anlayış getiren Bulut Muhasebe Uygulamalarının gelişim süreci ve farklarıyla ilgili yazı dizimiz, bulut muhasebenin avantajlarını derlediğimiz ikinci yazı ile devam ediyor.

Bulut teknoloji tabanlı muhasebe yazılımları güvenlikten erişim kolaylığına, esnek kapasiteden düşük maliyete dek birçok avantaja sahip. Geleneksel muhasebe yazılımlarına olan üstünlüğünü sağladığı birçok avantajla gözler önüne seren bulut muhasebe yazılımları hem müşteriler hem de muhasebeciler adına hayatı kolaylaştırma amacına sahiptir.

Bulut Muhasebe Uygulamalarının Avantajları

Muhasebe uygulamaları adına güvenlik büyük bir önem arz etmektedir. Firmaların belki de en önemli verilerini depolayan muhasebe uygulamaları hem bu bilgilerin korunması hem de doğru bir şekilde muhafaza edilmesi adına yeterli donanıma sahip olmak zorundadır. Geleneksel muhasebede bu sorumluluk muhasebeden sorumlu olan kişilere kalmışken bulut muhasebe uygulamaları bu konuda profesyonel destek sağlar ve yetkilendirilmiş herkesin kullanımına açıktır.

Bulut Muhasebede Erişim Kolaylığı

Geleneksel muhasebe uygulamalarında önceden yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya hizmet sunarken, muhasebe verilerine ulaşmak için de tek bir şık bulunduruyordu. Yalnızca verilerin tutulduğu bilgisayar üzerinden erişim sağlanabilen geleneksel muhasebe yazılımlarının aksine, mobil cihazlara kadar basitleştirilmiş bir erişim imkanının bulut muhasebe yazılımlarında bulunuyor olması ciddi bir avantajdır. Bu noktada verilere herhangi bir yerden ulaşabilme imkânı, aynı zamanda verileri her daim güncel tutabilme imkanını da beraberinde getirmektedir. Böylelikle muhasebe verileri birikmeden hareket edilebilmekte, aksiyon adımları daha hızlı bir biçimde atılabilmektedir.

Bulut Muhasebenin Düşük Maliyeti

Özellikle küçük ve orta maliyetli işletmeler, kuruluşları bünyesinde bir servis altyapısı kurmayı düşündüklerinde kendilerine ağır gelebilecek maddi sonuçlarla karşılaşabiliyorlar. Bu altyapı için eğer ciddi bir büyüklüğe sahip olan veriler saklanacaksa sunucuların bulunduğu bir oda, sunucuların düzgün çalışabilmesi adına soğutucular, her türlü elektrik kesintisine karşın elektrik jeneratörleri, vb. gibi elzem elemanlar fiziksel olarak bulunmak zorundadır. Ayrıca bu yolu takip etmesi gereken bilgisayarlar, sunuculara veri yollayacak muhasebe yazılımları gereklidir. Oysa bulut muhasebe yazılımları bütün bu durumu bunca elemana gerek olmadan sunabilme ayrıcalığına sahiptir. Yalnızca internet bağlantısı kullanarak bütün verilerinize ulaşabileceğiniz bulut muhasebe uygulamaları fiziksel yükten ve büyük bir maliyetten feragat edebilmenizi sağlamaktadır.

Bulut Muhasebenin Esnek Kapasitesi

İşletmelerin kullanıcı ve disk kapasitesi ihtiyacı normal olarak dönemsel değişiklikler gösterme eğiliminde bulunabilmektedir. Oysa geleneksel bulut muhasebe yazılımları bu ihtiyaçlara yanıt vermekte zorlanır. Bulut muhasebede sınırlar istendiği zaman yeniden çizilebilmekte, firmanın taleplerine göre büyüme ve küçülme konusunda değişiklikler yapılabilmektedir. Lisans sayıları ve depolama alanına dair yapılabilecek bu değişiklikler, muhasebe yazılımlarına yapılacak olan yatırımın fazla ya da yetersiz olmasının önüne geçebilmesi sayesinde maddi anlamda ciddi bir avantaj sağlamaktadır.

Bulut Muhasebede Adaptasyon ve Senkronizasyon

Bulut muhasebe yazılımlarının kurulumu ve bakımı, sağlayıcı firma tarafından gerçekleştirildiği için geleneksel muhasebe yazılımlarına nazaran çok daha kolay bir biçimde yapılmaktadır.  Aynı zamanda, bulut muhasebe uygulaması kullanan kullanıcıların güncellemeleri aynı anda alıyor olması, verilerin uyuşmazlığı problemini ortadan kaldırarak farklı sürümlerin kullanılmasından doğabilecek hataların önüne geçmektedir. Ayrıca bulut muhasebe uygulamaları farklı işletim sistemleri ya da cihazlar için farklı uygulama paketleri kullanmaz. Dolayısıyla bütün kullanıcılar istedikleri cihazlarda eş zamanla güncellenmiş sürümlerden yararlanarak aksiyon adımları atabilirler.

Bulut Muhasebede Verilerin Güvenliği

Geleneksel muhasebe yazılımlarında bilgisayarların yüz yüze kalabileceği elektrik kesintisi ya da arıza gibi problemler verilerin korunması açısından bazı problemler ortaya çıkarabiliyordu zira girilen verilerin manuel olarak güncellenmesi gerekmekteydi. Ancak bulut muhasebe yazılımları verilerin girilmesi ile eş zamanlı olarak hareket ettiği için veri kaybının da önüne geçiyor. Verilerinin paylaşılmasından kaygı duyanlar için ise “Gizlilik Sözleşmesi” kapsamında birçok güvenlik detayı bulmak mümkün. www.netkasam.com adresinden bulut muhasebe hizmeti alanlar, firmanın “veri güvenliği” sayfasında güvenlik adına birçok teminatla karşılaşıyor.

Bulut Muhasebede Şube ve Stok Ayrımı

Geleneksel muhasebe uygulamalarında en çok karşılaşılan zorluklardan birisi de şubeleri toptan – perakende gibi ayrımlara tabii tutmak oluyor. Birçok geleneksel muhasebe yazılımı bu tarz ayrımlar yapabilmek konusunda işlevsel olamıyorken bulut muhasebe yazılımlarının bu konuda çözüm getirebildiğini söylemek mümkün. Ayrıca stokların hangi şubede ne durumda olduğunu gözlemlemek ve stoklarla birlikte satışlara dair istatistikleri de gözlemlemek gibi özellikler de bulut muhasebe uygulamalarında sunulmuş durumda.

Bu yazı dizimizin diğer bölümlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Bulut Muhasebe Sisteminin Çağ Atlatan Özellikleri – I

Bulut Muhasebe Sisteminin Çağ Atlatan Özellikleri – III


Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.