Sıkça Sorulan Sorular

Sizlerden gelen başlıca soru ve taleplerin yanıtları aşağıda yer almaktadır. Danışmak istediğiniz diğer konular için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

  • Şubelerimi toptan ve perakende diye ayırabilir miyim?

    Evet. Şubelerinizin satış şartlarını toptan ve perakende diye tanımlayabilir ve belirttiğiniz şartların dışında satış yapılmasını engelleyebilirsiniz.

  • Şube stoklarımı ve satışlarımı ayrı ayrı görebilir miyim?

    Evet. Her şubenizi veya deponuzu ayrı raporlayarak stok ve satışlarınızı ayrı ayrı görebilirsiniz. Eğer isterseniz şube satışlarınızı diğer şubeleriniz ile kıyaslayabilirsiniz.

  • e-Faturaya geçince e-deftere geçmem gerekir mi?

    Her e-faturaya geçiş yapan firma e-deftere geçmek zorunda değildir. Ancak bir yıllık cirosu 10 milyon TL’nin üzerinde olan firmaların e-fatura ile birlikte e-deftere geçiş yapmaları zorunludur. Bununla birlikte cirosu 10 milyon TL’nin altındaki firmalar e-deftere isteğe bağlı geçiş yapabilir.

  • Döküman yönetimi nedir?

    Müşterilerinizden istediğiniz ve sizin için gerekli olan tüm evrak, sözleşme veya dökümanların dijital olarak sistemde saklanmasını sağlayan bir özelliktir. Bu sayede klasörlemeye ihtiyaç duymaz, her an bu dökümanlara kolayca ulaşabilirsiniz.

  • e-Ticaret sektörü için e-faturanın avantajları nedir?

    Yaptığınız iş elektronik ticaret olduğu için, doğal olan e-faturaya geçmenizdir. e-ticaret firmaları iş hacimlerine göre her gün pek çok fatura kesip, bu faturaları kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Bu işlemler hem zaman kaybına hem de iş gücü kaybına neden olabilir. e-Fatura uygulaması ile faturanızı tek tıkla hazırlayarak, müşterilerinize kolayca iletebilir ve müşterileriniz üzerinde daha profesyonel bir izlenim bırakırsınız. e-Arşiv fatura görüntüleme özelliği sayesinde, e-fatura mükellefi olmayan müşterileriniz de faturalarını elektronik ortamda görüntüleyebilir.

  • Her altyapı ile entegre olabilir miyim?

    XML ile tüm e-ticaret altyapılarına ürünlerinizi gönderebilirsiniz. Tam entegrasyon için belli başlı firmalarla entegreyiz ve entegrasyon ağımızı sürekli genişletiyoruz. Şu an Faprika, Ticimax, İdeasoft, T-Soft ve Shopify ile tam entegreyiz. Çalıştığınız altyapı ile entegre olmamızı istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.

  • Gider fişi nasıl oluşturabilirim?

    Giderlerinizi “Giderler” menüsü altından “Gider Fişi” butonu yardımıyla kolayca oluşturup kayıt edebilirsiniz.

  • Personellerim kendi harcamalarını sisteme girebilir mi?

    Evet. Çalışanlarınız lokasyon farketmeden mobil telefon yada bilgisayarları ile giderlerini sisteme girebilirler. Ayrıca gider evraklarını fiş, fatura vs. sisteme yükleyerek kayıt altına alabilirler.

  • Birden fazla kargo şirketi ile çalışabilir miyim?

    Evet. Entegrasyon sağladığımız tüm kargo şirketleri ile aynı anda entegre olabilirsiniz.

  • Mağazalarımda ürün barkodları ile satış yapabilir miyim?

    Evet. NetKasam mağaza hızlı satış ekranları ile ürün, varyant veya koli barkodlarınızla çok hızlı satış gerçekleştirebilirsiniz.

  • Mağazalarım için sunucu veya kurulum gerekir mi?

    Hayır. NetKasam online bir sistemdir ve herhangi bir yatırım veya kurulum gerekmeden internet bağlantısı olan heryerde kullanabilirsiniz.

  • NetKasam muhasebe mi? e-ticaret sitesi mi?

    Her ikiside desek yanlış olmaz, hem muhasebe hem e-ticaret bir arada diyebiliriz. NetKasam gelişmiş bir online muhasebe yazılımı ama bunun yanı sıra çağa ayak uyduran online satışı her platformda destekleyen bir şirketin hemen hemen her ihtiyacına karşılık veren ticari bir yazılımdır.

  • Online tahsilat yapabilmem için neler gerekli?

    Online tahsilat yapabilmeniz için öncelikle size ait bir vergi levhanızın olması gerekli. Eğer vergi levhanız varsa NetKasam aboneliği aldıktan sonra sistem içinden sanal pos başvuru işlemlerini tamamlayarak, online tahsilat yapmaya başlayabilirsiniz.

  • Entegrasyon ile neler yapabilirim?

    Pazaryeri entegrasyonları ile ürünlerinizi pazaryeri sitelere gönderebilir, kampanyalar ve iskontolar tanımlayabilir, oralarda oluşan siparişleri NetKasam panelinizde görüntüleyebilirsiniz. Oluşan siparişlerin durumlarını değiştirebilir gerekirse iptal veya parçalı iptal edebilirsiniz. Sevk olacak siparişlerinizi kargo entegrasyonu ile kargo şirketine otomatik aktarabilir bu bilgileri pazaryeri tarafına aktarımını gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede tüm siparişlerinizi tek panelden yönetebilirsiniz.

  • Tüm siparişlerimi NetKasam panelimde görebilir miyim?

    Evet. Netkasam gelişmiş alt yapısı ile tüm platformlarda oluşan siparişler tek panelde toplanır ve sevkiyat operasyonlarıda yine bu panelden yönetebilirsiniz.

  • NetKasam ‘da detaylı raporlar alabilir miyim?

    Evet. NetKasam gelişmiş rapor altyapısı ile hem hazır raporları kullanabilir hem de kendi isteğinize göre özel daha detaylı raporlar alabilirsiniz.

  • İstediğim raporlar sistemde yoksa ne yapmalıyım?

    NetKasam ekibi olarak sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak en büyük hedefimiz. Sistemde yetersiz gördüğünüz ek geliştirme taleplerinizi bize iletmeniz durumunda, geliştirme ekibimizin incelemelerinden sonra sisteme entegre edilir.

  • Tüm siparişlerimi NetKasam ile yönetebilir miyim?

    Evet. NetKasam ile entegre ettiğiniz satış platformlarında oluşan tüm siparişlerinizi sipariş yönetim sayfalarında görür ve yönetebilirsiniz.

  • Siparişlerimi toplu faturaya çevirebilir miyim?

    Evet. Siparişlerinizi istediğiniz gibi filtreleyin seçin ve tümünü aynı anda faturaya dönüştürün ve yazdırın.

  • Ürünlerimi toptan satabilir miyim?

    Evet. Ürünlerinize set tanımlamaları yaparak koli, kutu, çuval vb. şekillerde satabilirsiniz. Ayrıca ürünlerinize katmanlı fiyat tanımlayarak toptan satışlarda farklı fiyatlarla satışını gerçekleştirebilirsiniz.

  • Varyant nedir?

    Varyant, bir ürünün alt kırılımları demektir. Tekstil sektöründen örnek vermek gerekirse; bir pantolona ait beden ve renkler vardır ve siz bu tarz bir ürünü her bir kırılımı için ayrı bir ürün oluşturmaz o ürünün varyantlarını oluşturursunuz. Ayrıca bu varyantların stokları ayrı ayrı takip edilebilir. NetKasam altyapısı ile sınırsız varyant oluşturmayı destekler.

  • NetKasam ‘ı Kullanmaya Nasıl Başlayabilirim?

    Ana sayfada sağ üstte bulunan Ücretsiz Dene butonuna tıklayarak, açılan sayfadaki kayıt formunu doldurun. Sonrasında e-posta adresinize gelen onay mailindeki linke tıklayarak hesabınızı aktifleştirin. Bu işlemden sonraki 14 gün boyunca sistemi ücretsiz kullanabilirsiniz ve bu işlem sırasında Kredi Kartı bilgilerinizi girmenize gerek yoktur. Bu kullanım süresi boyunca veya sonunda sistemi satın almaya karar verirseniz, paketlerimizden dilediğinizi satın alarak NetKasam ‘ı kullanmaya devam edebilirsiniz.

  • Şubelerime kullanıcı tanımlayabilir miyim?

    Evet. Her şubenize veya deponuza ayrı kullanıcılar tanımlayabilirsiniz.

  • NetKasam kullanmaları için personellerime eğitim gerekli mi?

    Hayır. NetKasam piyasa ihtiyaçlarına uygun ve kolay arayüzlerle tasarlanmış olup, hiç bir eğitim gerekmeden hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

  • Mevcut yazılımımdan müşterilerimi NetKasam ‘a aktarabilir miyim?

    Evet. Kullandığınız yazılımdan müşterilerinizi excel yardımıyla kolay bir şekilde NetKasam ‘a aktarabilirsiniz. Bu konuda eğer isterseniz kullanım kılavuzumuzdan yardım alabilir veya uzman destek ekibimizden yardım talebinde bulunabilirsiniz.

  • E-Fatura ‘yı kimler kullanabilir?

    Ticari firma olarak sadece Anonim, Limited, Gerçek ve Şahıs şirketi statüsünde bulunan mükellefler e-Fatura uygulamasından yararlanabilmektedir.

  • İleri tarihli gider oluşturabilir miyim?

    Evet. Gider fişi oluştururken ödeme durumunu “ödenecek” seçerek ileri bir tarih için oluşturabilirsiniz. Bu sayede gider fişinin ödenmesi gereken tarihte sistem sizi uyaracaktır.

  • Banka masraflarımı nasıl oluşturabilirim?

    Tahsilat yada ödemeden oluşan masrafların gider fişi sistem tarafından otomatik olarak oluşur. Masrafın kasası farklı ise ilgili hesaba otomatik işlenir.

  • Hangi kargo şirketleri ile entegre olabilirim?

    Şuan için Aras kargo, Yurtiçi kargo, Sürat kargo, UPS kargo ve MNG kargo ile entegre çalışabilirsiniz. Çok yakında PTT kargo ve uluslararası birçok firma ile de entegre olarak siz değerli müşterilerimize daha çok seçenek ile hizmet veriyor olacağız.

  • Bölgesel kargo yönetimi nedir?

    Bölgesel kargo yönetimi, her kargo şirketinin güçlü olduğu bölgeleri yani şubelerinin olduğu bölgeleri sisteme tanımlayarak, o bölgeye gönderilecek siparişlerin daha pahalı gönderimini engellemektir.

  • Sipariş sırasında kredi kartı güvenliği nasıl sağlanıyor?

    NetKasam tüm sistemi en güvenilir ve son teknoloji SSL güvenlik sertifikası ile şifrelenmektedir. Yaptığınız satışlar sırasında müşterilerinizin Kredi kartı bilgileri sadece satın alma aşamalarında kullanılır. Hiçbir şekilde kayıt altında tutulmaz.

  • Hangi adımlarda online tahsilat yapabilirim?

    Online tahsilat özelliğini tahsilat yapmanız gereken her adımda kullanabilirsiniz. Cari bakiye tahsilatları için, oluşturduğunuz bir faturayı tahsil etmek için veya ürün satışı sırasında her adımda online tahsilat özelliği kullanılabilir.

  • Kargolar ile entegre olabilir miyim?

    Evet. NetKasam kargo entegrasyonu ile hem kendi siparişleriniz hemde pazaryeri sitelerdeki siparişleriniz için tek kargo entegrasyonu ile tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Düzenli aldığım raporları kaydedebilir miyim?

    Evet. Sürekli aldığınız raporları sisteme kayıt ederek, sonraki zamanlarda tek tıkla aynı kriterlerdeki raporlara kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Oluşturduğum raporları dışarı aktarabilir miyim?

    Evet. Sistemde oluşturduğunuz raporları isterseniz excel formatında dışarı aktarabilir yada yazdırabilirsiniz.

  • Tüm siparişlerimi NetKasam’a aktarabilir miyim?

    Evet. Pazaryeri siteler ve e-ticaret sitenizle tam entegre olarak tüm siparişlerinizi tek ekrandan yönetebilirsiniz.

  • Siparişlerimi toplu olarak yönetebilir miyim?

    Evet. Siparişlerinizi, seçtiğiniz filtreler ile süzerek toplu işlemler menüsünden, sipariş durumlarını güncelleyebilir, siparişleri yazdırabilir veya faturalayabilir ve yine toplu olarak kargoya gönderme işlemini yapabilirsiniz.

  • Online satış nasıl yaparım?

    Ürün detay sayfasında “Paylaş” butonu ile ürünlerinizi müşterilerinizle paylaşarak kredi kartı yada kapıda ödeme seçeneğiyle online satışını gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ürünlerinizin kısa linklerini sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak yine online satışını gerçekleştirebilirsiniz.

  • Ürünlerime Resim Yükleyebilir miyim?

    Evet, Ürünlerinize resim veya resimler yükleyebilirsiniz. NetKasam gelişmiş altyapısı ile varyantlı ürünlerinize ayrıca resimler yüklemenize olanak sağlar. Örneğin; gömlek satan bir işletmesiniz ve bu gömleğin birden fazla renkleri var. Siz her bir renge ayrı ayrı kendi renk görsellerini yükleyerek, online satış veya xml ile satış durumlarında daha iyi sunum yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

  • Kullanmaya Başlamak İçin Herhangi Bir Başlangıç Yatırımı Gerekli midir?

    Hayır, NetKasam bulut tabanlı bir hizmettir ve isterseniz cep telefonunuzla bile kullanmaya başlayabilirisiniz. Yani başlangıç aşamasında herhangi sunucu, bilgisayar veya yazılım yatırımı gerektirmez. Kayıt olmak ve Kullanıcı Girişi yapmak yeterlidir.

  • Şube personellerime ayrı yetkiler tanımlayabilir miyim?

    Evet. Her kullanıcınıza ayrı yetkiler tanımlayarak her kullanıcının çalışma alanını belirleyebilirsiniz. Bu sayede şirket güvenliğinizde en üst seviyede olur.

  • Müşterilerime özel kampanya ve fiyat tanımları yapabilir miyim?

    Evet. Müşterilerinize tek tek yada gruplar halinde iskontolar veya kampanyalar tanımlayabilirsiniz. Bu işlemleri cari detay veya ürün detay sayfalarından gerçekleştirebilirsiniz.

  • e-Fatura nasıl kesilir?

    Oldukça basittir. E-fatura sistemine geçtikten sonra NetKasam üzerinden e-faturalarınızı tek tıkla müşterilerinize gönderebilirsiniz. e-fatura sistemine geçiş yaptıktan sonra fiziksel fatura kullanımı yapmamanız gerekir. Müşterinizin vergi numarasını sisteme girip, e-fatura veya e-arşiv faturayı düzenlediğinizde, NetKasam oluşan e-faturayı müşterinize otomatik olarak gönderir gönderir.

  • e-Fatura geçiş hadleri neler?

    Yıllık cironuz10 + Milyon ise; fiziksel veya internet üzerinden satış yapımasına bakılmaksızın, e-faturaya geçiş yapmak zorundasınız!. Eğer internet üzerinden satış yapıyorsanız ve cironuzun 5 Milyon üzerinde ise GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından yapılmış olan düzenlemelere göre e-fatura kullanıcısı olmanız gerekiyor. Fakat her şirket cirosuna bakılmaksızın, isteğe göre e-fatura kullanıcısı olabilir.

  • Senet oluştururken vade farkı uygulayabilir miyim?

    Evet. Senet oluştururken belirlediğiniz vade sayısı ve vade farkını sistem otomatik hesaplar ve toplam tutara yansıtır. Oluşan vade farkı için sistem vade farkı faturasını yine otomatik oluşturur.

  • Giderin kim tarafından oluşturulduğunu görebilir miyim?

    Evet. Gider fişi oluştururken giderin kim tarafından oluşturulduğunu çalışanlarınız arasından seçerek tanımlama yapabilirsiniz. Raporlama yaparken yine çalışanları filtreleyerek personelleriniz arasında oluşan gider farklarını raporlayabilirsiniz.

  • Gider Fişlerini iptal edebilirmiyim?

    Evet. sistemde oluşmuş bir gider fişini iptal eder yada silerseniz, işlemin tüm hareketi ters kayıt atılarak tüm işlemler güncellenir.

  • Kargo anlaşmalarını NetKasam ile mi yapmalıyım?

    Hayır. Eğer hali hazırda bir kargo şirketi ile anlaşmanız yok ise, doğrudan çalışmak istediğiniz kargo şirketi ile anlaşma yapmalısınız.

  • Müşterilerime özel kargo tanımı yapabilir miyim?

    Evet. Müşterilerinizin özellikle çalışmak istediği kargo şirketini tanımlarsanız, sistem ilgili müşteriye gidecek siparişleri istediği kargo şirketine aktarır. NetKasam kargo entegrasyonu %100 dinamik yapısıyla size gelişmiş çözümler sunar.

  • Kargo ile entegre çalışabilir miyim?

    Evet. NetKasam ile çalıştığınız kargo şirketi ile tam entegre olabilirsiniz. Bu sayede hem kargo operasyonuna daha az zaman harcarsınız, hemde kargonuzun durumunu he siz hemde müşterileriniz takip edebilirsiniz.

  • Siparişlerin muhasebeleştirmesi nasıl yapılır?

    Sattığınız ürünlerin tek tıkla faturalaştırma işlemini yapabilir ve satış işlemini resmileştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra NetKasam iptal iade süreçlerinide sizin çok kolay yönetmenize olanak sağlar. İptal iade durumlarında yine tek tıkla iade faturası veya gider pusulası oluşturmanızada olanak sağlar.

  • Online tahsilat sistemi güvenlimi?

    NetKasam online tahsilat sistemi, en gelişmiş teknolojilerden faydalanarak güvenlikten asla taviz vermez. NetKasam ödeme altyapısı 3D Secure güvenlik sistemi ve 256 Bit SSL sertifikası ile %100 güvenli bir yapıya sahiptir.

  • Pazaryeri siteler ile entegre olabilir miyim?

    Evet. NetKasam alt yapısı ile başlangıç aşamasında Trendyol, HepsiBurada, N11, GittiGidiyor ve Morhipo siteleri ile tam entegre olabilirsiniz, fakat sürekli gelişen altyapımız ile çok kısa bir zamanda çok daha geniş bir entegrasyon ağı ile sizlere hizmet veriyor olacağız.

  • Hangi Pazaryeri siteler ile entegre olabilirim?

    NetKasam alt yapısı ile başlangıç aşamasında Trendyol, HepsiBurada, N11, GittiGidiyor ve Morhipo siteleri ile tam entegre olabilirsiniz, fakat sürekli gelişen altyapımız ile çok kısa bir zamanda çok daha geniş bir entegrasyon ağı ile sizlere hizmet veriyor olacağız.

  • Stopajlı Fatura Oluşturabilir miyim?

    Evet, NetKasam ile Stopaj ‘lı fatura oluşturabilirisiniz. Fatura oluştururken Ara Toplam alanı yanında bulunan + butonu yardımıyla Stopaj oranı seçebilir ve faturanızı bu şekilde oluşturabilirsiniz.

  • Kullanıcılarımın rapor almalarını kısıtlayabilir miyim?

    Evet. Kullanıcılarınızın yetkilerini kısıtlayarak, rapor sayfalarına ulaşmalarını engelleyebilirsiniz.

  • Şirket dışındayken rapor alabilir miyim?

    Evet. Netkasam online bir yazılımdır ve internet olan heryerde sisteme erişim sağlayabilirisiniz. Lokasyon sınırı olmadan tatilde yada evde her an sisteme bağlanabilir ve işlerinizi kontrol edebilirsiniz.

  • Siparişlerimin kargo operasyonlarını nasıl yönetirim?

    NetKasam pazar yeri siteler ve e-ticaret sitenizle entegre olduğu gibi, kargo şirketleriylede entegre olarak sizin tüm sipariş operasyonunuzu kolay ve hızlı bir şekilde yönetmenizi sağlar.

  • Sipariş yönetimi ile neler yapabilirim?

    NetKasam sipariş yönetimi ile ürünlerinizi tüm satış platformlarına gönderebilir, bu platformlarda oluşan siparişleri NetKasam panelinizde görüntüleyebilirsiniz. Oluşan siparişlerin durumlarını değiştirebilir gerekirse iptal veya parçalı iptal edebilirsiniz. Sevk olacak siparişlerinizi kargo entegrasyonu ile kargo şirketine otomatik aktarabilir bu bilgilerin diğer platformlara aktarımını gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede tüm siparişlerinizi tek panelden yönetebilirsiniz.

  • Mevcut yazılımımdan ürünlerimi NetKasam ‘a aktarabilir miyim?

    Evet. Kullandığınız yazılımdan ürünlerinizi excel yardımıyla kolay bir şekilde NetKasam ‘a aktarabilirsiniz. Bu konuda eğer isterseniz kullanım kılavuzumuzdan yardım alabilir veya uzman destek ekibimizden yardım talebinde bulunabilirsiniz.

  • Kritik stok miktarı nedir?

    Bir ürüne ait, sistemin sizi uyarmasını istediğiniz stok sınırı demektir. Yani siz bir ürün stoğu 3 adete düşünce sistem sizi uyarsın istiyorsanız, kritik stok miktarı alanına “3” yazmanız yeterli olacaktır. Ürün stoğu bu adete düşünce sistem tarafından size bildirim gelecektir, bu sayede siz ürün tükenmeden tedarik sürecini başlatabilirsiniz.

  • Şubelerim için sunucu veya kurulum gerekir mi?

    Hayır. NetKasam online bir sistemdir ve herhangi bir yatırım gerekmeden ve kurulum gerekmeden internet bağlantısı olan heryerde kullanabilirsiniz.

  • İsteğe göre e-faturaya geçebilir miyim?

    Evet. Şirketinizi cirosuna bakılmaksızın, e-fatura sistemine kayıt olarak e-fatura ve e-arşiv fatura oluşturmaya başlayabilirsiniz.

  • e-Fatura başvurusu nasıl yapılır?

    e-fatura mükellefi olmak isteyen firmalar aşağıdaki adımları sırasıyla yapmalıdır.

    • NetKasam online başvuru formunun doldurulması,
    • Mali mühür temin edilmesi. Başvuru işlem mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go adresinden yapılmaktadır.

    Bu aşamalar tamamlandıktan sonra, son adım hesap aktivasyonu beklenmektedir. Eğer dilerseniz tüm bu süreçleri e-dönüşüm uzmanlarımızın desteği ile vakit kaybetmeden yapabilirsiniz.

    Daha detaylı bilgi almak için lütfen Tıklayınız

  • Hangi kartlarla ödeme alabilirim?

    NetKasam Sanal POS alt yapısı ile tüm kartlarla tek çekim işlem yapılabilirken, World, Axess, Bonus, Cardfinans, Maximum, Paraf, Advantage ve Bankkart kredi kartlarına taksit imkanı sunmaktadır.

  • NetKasam ‘da online satış nasıl yaparım ?

    NetKasam ile pazaryeri ve e-ticaret entegrasyonlarının yanı sıra doğrudan müşteriye, kredi kartı yada kapıda ödeme ile satış yapabilirsiniz. Ürün detay sayfasına gidin, Paylaş butonuna tıklayın, ürünü ister sosyal medya hesaplarınızdan, ister sms ve mail ile paylaşın ve satın.

  • Ödemeler hesabıma ne zaman aktarılır?

    Online tahsilat işleminden 7  gün sonra, ilk mesai günü işlem tutarları komisyonlar düşüldükten sonra sisteme tanımladığınız banka hesabına aktarılır.

  • Tevkifatlı Fatura Oluşturabilir miyim?

    Evet, NetKasam ile Tevkifat ‘lı fatura oluşturabilirisiniz. Fatura oluştururken Toplam KDV alanı yanında bulunan + butonu yardımıyla Tevkifat oranı seçebilir ve faturanızı bu şekilde oluşturabilirsiniz.

  • Farklı Para Birimleriyle Fatura Oluşturabilir miyim?

    Evet, NetKasam ile Türk Lirası dışında ABD Doları, EURO ve Sterlin para birimleri ile fatura oluşturabilirisiniz.

  • Nasıl Fatura Yazdırabilirim?

    NetKasam ile oluşturduğunuz bir faturayı matbu hale dönüştürmek için önceden bu ayarları yapmanız gerekmektedir. Fatura Yazdırma modülü ile fatura formunuza göre çok kolay bir şekilde ayarlama yapabilir ve hemen fatura kesmeye başlayabilirsiniz.

  • Kullandığım Eski Yazılımda Verilerimi Toplu Olarak NetKasam ‘a Aktarabilir miyim ?

    Evet, Netkasam hesabınızda önemli verilerinizi ( Cari – Ürün vb. ) excel şablonları yardımıyla içeri aktarabilirsiniz. Bu konudaki Eğitim Yazılarımızı veya videolarımızı Kullanım Kılavuzu ve Eğitim Videoları sayfalarından okuyarak ve izleyerek bu işlemi nasıl yapacağınızı öğrenebilirisiniz.

  • NetKasam ‘dan Ayrılmak İstersem Verilerimi Alabilir miyim ?

    Evet, Netkasam ‘dan Ayrılmak isterseniz tüm verilerinizi excel formatında bilgisayarınıza aktararak alabilirsiniz.

  • Sistemde Kullanıcılara Farklı Yetkilendirme Yapabilir miyim ?

    Evet, Netkasam ‘da yetki alanları en alt detaylara kadar değiştirilebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. Abonelik başlangıcında standart olarak kullanıcı grupları ve bunlara tanımlı yetkiler hazır olarak gelir ve siz dilerseniz bu tanımları değiştirebilirisiniz.

  • NetKasam ‘da Depo Sınırı Var mı?

    Netkasam ‘da dilediğiniz kadar  Depo oluşturabilir, bu depolara kullanıcı tanımlayabilirsiniz.

  • NetKasam ‘da Kullanıcı Sınırı Var mı?

    Netkasam ‘da yeni bir abonelik Satın aldığınız sırada, aldığınız abonelik paketine göre üyeliğinize belirli sayıda kullanıcı hakkı tanımlanır. Dilerseniz Market Sayfasından dilediğiniz kadar ek kullanıcı satın alarak ekibinizi genişletebilirsiniz.

  • NetKasam ‘ı Personellerimde Kullanabilir mi?

    Evet, Kullanıcılar sayfasından yeni kullanıcı oluşturarak personellerinizinde sisteme giriş yaparak kullanımını sağlayabilirsiniz. Kullanıcılarınızı dilerseniz direkt kayıt edebilir yada onları mail ile davet ederek sistemi kullanmalarını sağlayabilirsiniz.

  • Müşterilerim Linkle öde sayfasında hata alıyor bunu nasıl çözerim?

    Linkle ödeme sayfalarında müşterilerinizin aldığı hata kodları ve karşılıkları incelemek için buraya tıklayın. Bu açıklamalar yardımıyla müşterilerinizin yaşadığı sorunlara çözüm üretebilirsiniz.

  • Yedekleme Yapmalı mıyım ?

    Hayır, çünkü biz bu işlemi sizin yerinize yapıyoruz. NetKasam verilerinizi birden fazla lokasyonda, birden fazla kez yedekler. Ancak siz veri yedeğinizi kendi bilgisayarlarınızda tutmak isterseniz, yedeklemek istediğiniz dataları excele aktararak kendi bilgisayarınızdada tutabilirisiniz.

  • NetKasam Güvenli midir ?

    NetKasam altyapısını oluşturan teknolojiler bakımından, dünyada kabul görmüş en güvenli sistemleri kullanmaktadır. Bu konuda uzman ekibimiz güvenlik teknolojileri hakkında sürekli araştırmalar yapar ve yeni teknolojileri sisteme entegre ederek gerekli güncellemeleri yapmaktadır.

  • Ücretsiz Deneme Süresi İçindeyken Ödeme Yaparsam Bu Hakkım Biter mi?

    Hayır, siz deneme süresi içinde ücretli aboneliğinizi başlatırsanız, ücretsiz hakkınızdan kalan süre aboneliğinize eklenir.

  • Aboneliğimi Nasıl Başlatabilirim?

    NetKasam ‘a kayıt olduktan sonra 14 gün ücretsiz kullanım hakkınız doğar. Bu süre içinde yada bitiminde dilerseniz kredi kartınız ile satın alma işlemi yaparak NetKasam ‘ı kullanmaya devam edebilirsiniz. Deneme süreniz bitmeden satın alma işlemi yapsanız dahi, ücretsiz hakkınız bittikten sonra aboneliğiniz başlar.

  • Deneme Süresi Sonunda Girdiğim Veriler Silinir mi?

    Hayır, Deneme süreniz sonunda verileriniz silinmeyecektir. Deneme süresi boyunca sisteme girdiğiniz veriler üç ay boyunca sistemde kalır, üç ay sonunda abonelik başlatılmaz ise veriler tamamen silinir. Siz dilerseniz hesabım sayfasından deneme süresi boyunca oluşturduğunuz verilerin tümünü tek seferde silebilirisiniz.

  • Özel Geliştirme Taleplerimi Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

    Ekibimize yaptığınız geri bildirimler sistemin geliştirilmesi için çok önemlidir. Sizlerin bizlere yaptığı geri bildirimler proje geliştirme ekibimiz tarafından geri bildirim sayısı yoğunluğuna göre ölçeklendirilir ve sıralanır. NetKasam sistem yapısına göre gerekli hallerde sisteme eklenir.

  • NetKasam ‘ı İnternet Bağlantım Olmadan Kullanabilir miyim?

    NetKasam web tabanlı bir platformdur. NetKasam hesabınıza ulaşabilmek için bir internet bağlantısına ihtiyacınız vardır.  NetKasam ’a girdiğiniz tüm veri bulut ortamında saklanır ve bu sayede dilediğiniz heryerden ulaşabilirsiniz.

  • Gerekli İhtiyaç Hallerinde Nasıl Destek Alabilirim?

    NetKasam Destek Ekibi, Kullanıcılarımıza sistemi kullandığınız süre boyunca ücretsiz hizmet verecektir. Destek ekibimize İletişim sayfamızdaki form üzerinden, destek@netkasam.com mail adresine mail göndererek veya 0850 466 76 86 nolu numaradan ulaşarak istediğiniz konularda destek alabilirsiniz.

  • Verilerim Nerede Tutuluyor ?

    NetKasam sunucuları  Türkiye ‘de İstanbul ve İzmir lokasyonlarında barındırılmaktadır. Verilerinizin birden fazla lokasyonda tutulmasının sebebi  verilerinizin en üst düzey güvenlik seviyesinde korunması ve yedeklenmesidir.

  • NetKasam Abonelik Fiyatları Ne Kadar?

    Güncel Abonelik fiyatlarımıza Fiyatlarımız sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-bülten sayfamıza abone olarak kampanyalarımızdan haberdar olabilir, avantajlı fiyatlardan faydalanabilirsiniz.

  • NetKasam ‘ı Kullanmak İçin Eğitim Almam Gerekir mi?

    Hayır, NetKasam kolay kullanım kurallarına uygun tasarlanmıştır. Günlük hayatta kullandığınız bilgisayar alışkanlıklarınız ile NetKasam ‘ı kullanabilirsiniz, yada Kullanım Kılavuzu ve Eğitim Videoları sayfalarından gerekli tüm bilgiye ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra NetKasam destek ekibimize 0850 466 76 86 nolu numaradan ulaşarak istediğiniz konularda destek alabilirsiniz.

  • NetKasam ile hangi evrakları oluşturabilirim?

    NetKasam ile muhasebeye dair hemen hemen tüm evrak tiplerini oluşturabilirsiniz. Sipariş formu, proforma, irsaliye, fatura, gider pusulası, e-fatura ve e-arşiv gibi tüm evrakları oluşturabilirsiniz.

  • Sistemde elektronik fatura oluşturabilir miyim?

    NetKasam e-dönüşüm altyapısı ile e-fatura, e-arşiv veya e-irsaliye oluşturabilirsiniz.

  • e-Fatura nasıl oluştururum?

    Sistemde oluşturduğunuz faturaları, fatura detayından e-fatura butonu yardımıyla kolayca e-fatura, e-irsaliye veya e-arşiv faturaya dönüştürebilirsiniz.

  • Faturaları müşterilerimle nasıl paylaşırım?

    Fatura detayında “Paylaş” butonu yardımıyla, faturalarınızı müşterilerinizle paylaşabilir ayrıca ödeme talebinde bulunabilirisiniz.

  • Döküman yükle özelliği ne işe yarar?

    Döküman yükleme özelliği ile, kestiğiniz faturaların görsellerini sisteme yükleyerek, ihtiyaç duyduğunuz an dosyalarla uğraşmadan tek tıkla fatura görsellerinize ulaşmanızı sağlar. Bu özelliği fatura dışında cari, giderler vs. her özelliktede kullanabilirsiniz.

  • NetKasam ‘da müşteri oluşturma sınırı var mı?

    Hayır. NetKasam ‘da dilediğiniz kadar müşteri oluşturabilir ve işlem yapabilirsiniz.

  • Müşteri risk tanımı ne demek?

    Müşterilerinize açtığınız açık bakiye için belirleyeceğiniz üst limit demektir. Örneğin; bir müşterinizin sizdeki eksi bakiyesinin 5000TL üstüne çıkmasını istemiyorsanız, müşterinize bu tanımı yapabilir ve bu bakiye üstüne çıktığında artık o müşteriye sistemin satışı kapatmasını sağlayabilirsiniz.

  • NetKasam ‘da cari mutabakatı nasıl yaparım?

    NetKasam kolay mutabakat özelliği ile tek tıkla müşterilerinize mutabakat mektubu gönderebilir, zaman harcamadan bu işlemleri tamamlayabilirsiniz.

  • Yapılan tahsilatların iadesini nasıl yapabilirim?

    Kredi kartıya ödeme aldığınız bir işlemin iadesini yapmanız gerekirse, bunu sistem içerisinde çok kolay yapabilirsiniz. Tutarların iadelerini ister tamamını ister kısmi olarak gerçekleştirebilirisiniz.

  • Mobil cihazlardanda tahsilat işlemi yapılabilir mi?

    Evet. Netkasam ile ister masaüstü bilgisayarınızdan ister tabletten yada mobil telefonunuz ile siz veya müşterileriniz çok kolay tahsilat yapabilirsiniz.

  • Herkese elektronik fatura kesebilir miyim?

    Evet. e-fatura sistemine kayıtlı olup olmamasına bakılmaksızın tüm müşterilerinize e-fatura kesebilirsiniz. e-Fatura sistemine geçtikten sonra e-fatura kullanıcılarına e-fatura gönderebilirsiniz. e-fatura kullanıcısı olmayan şahıs veya işletmelere ise e-arşiv fatura kesebilirsiniz. e-fatura kullanıcısı olup e-arşiv kullanmayan firmalar, e-fatura kullanmayan müşterilerine matbu fatura kesebilir.

  • Çek Risk Yönetimi Nedir?

    Tahsilat olarak aldığınız çekler, vade tarihi gelene kadar sistemde risk olarak görünür. Bu risk tutarı ilgili carinin detayındada görünür. Vade tarihinden sonra çek ödenince otomatik olarak risk tutarından düşer.

  • Sistemde senet oluşturabilir miyim?

    Evet. NetKasam ile tek senet veya sıralı senet oluşturabilirsiniz. Üstelik isterseniz elle senet yazmak yerine oluşturduğunuz senetleri standart senet görseli ile yazdırabilirsiniz.

  • Müşterilerime çek riski tanımlayabilir miyim?

    Evet. Müşteri düzenleme sayfasından müşterilerinize çek risk tanımı yaparak belirlediğiniz rakamın üstünde risk oluşmasını engelleyebilirisiniz.

  • Karşılıksız çekleri işaretleyebilir miyim?

    Evet. Aldığınız çek veya senet eğer karşılıksız çıkarsa bunları işaretleyerek aldığınız ve verdiğiniz cari bakiyeleri ve cari risk limitleri otomatik olarak güncellenir. Ayrıca karşılıksız çek tutarları için özel tahsilat veya ödeme(tediye) kalemleri oluşturabilir ve cari bakiyelerinizin takibini doğru takip edebilirsiniz.

  • Çek ve Senetlerimi bankaya takasa gönderebilir miyim?

    Evet. NetKasam altyapısı ile çalıştığınız bankalar için özel takas hesapları oluşturarak evraklarınızı kolayca takas hesabınıza gönderebilir ve hızlı işlemler ile çok kolay takibini sağlarsınız. Bu özellik ile banka hesaplarınız ve takas hesabı hareketleriniz ayrı ayrı takip edilebilir.

  • Entegrasyon stoğumu takip eder mi?

    Evet. NetKasam ile oluşturduğunuz ürünlerin stokları e-ticaret sitenize ve XML verdiğiniz diğer sitelerede aktarılır. E-ticaret sitenizde oluşan sipariş stoklarıda yine NetKasam tarafında düşürülür. Bu sayede güncel stok bilgileri otomatik işlenerek, hatalı stok sayılarının oluşması engellenir.

  • Mağaza verilerimin yedeğini almalı mıyım?

    Hayır. NetKasam altyapısı dünyanın en gelişmiş bulut teknolojilerini kullanmaktadır. Bu yüzden sizin verilerinizi ayrıca yedeklemenize gerek yoktur.

  • Kredi kartına taksitli satış yapabilir miyiz?

    Evet. NetKasam ödeme altyapısı entegrasyonu ile kredi kartı ile taksitli satış yapabilirisiniz.

  • Mağazalarımı toptan ve perakende diye ayırabilir miyim?

    Evet. Mağazalarınızın satış şartlarını toptan ve perakende diye tanımlayabilir ve belirttiğiniz şartların dışında satış yapılmasını engelleyebilirsiniz.

  • Mağazalarıma kullanıcı tanımlayabilir miyim?

    Evet. Her mağazanıza veya deponuza ayrı kullanıcılar tanımlayabilirsiniz.

  • Çalışanlarımın giderlerini NetKasam’da tutabilir miyim?

    Evet. Çalışanlarınıza ait maaş, sgk, prim veya mesai tüm harcamaları NetKasam ile takip edebilirsiniz, ayrıca çalışanlarınızda şirket için ceplerinden yaptıkları harcamaları sisteme girişini yapabilirler.

  • Kullanıcılarıma farklı yetkiler tanımlayabilir miyim?

    Evet. Gelişmiş yetki altyapısı ile her çalışanınıza farklı yetkiler tanımlayarak, her kullanıcının sadece kendi iş alanında hareket etmesini sağlayabilirsiniz.

  • Kullanıcıların sistemde yaptığı işlemleri görebilir miyim?

    Evet. Kullanıcılarınız her hareket kaydı sistemde kayıt altına alınır ve silinemez. Bu sayede kullanıcılarınızın tüm hareket dökümünü detaylı bir şekilde takip edebilirsiniz.

  • Çalışanlarımın izin ve mesailerini takip edebilir miyim?

    Evet. NetKasam ile çalışanlarınızın fazla mesai ücretlerini ve izin yönetimlerini sağlayabilirsiniz.

  • Tekrarlayan ödemeleri nasıl yönetirim?

    Çalışanlarınıza yaptığınız maaş veya prim gibi düzenli ödemelerin tekrar ayarlarını yaparak, bu ödemelerin sistem tarafından düzenli oluşturulmasını sağlayabilirsiniz.

  • Sisteme yeni kullanıcılarımı kendim ekleyebilir miyim?

    Evet. Bu konuda teknik bir desteğe ihtiyaç duymadan, yeni kullanıcılarınızı sisteme ekleyebilirsiniz. Genel ayarlar sayfasından çok kolay bir şekilde yeni kullanıcı tanımlayabilirsiniz.

Mevcut filtreyle eşleşen soru yok.

Son Eklenen Yazılar

Logo Tasarımında Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

İster e-ticaret isterse de klasik ticaret olsun logo oldukça önemlidir. Öyle ki milattan önceye dayanan bir tarihe sahiptir. Eski dönemlerde ticarethaneler kendilerini belli etmek için…

E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ticarete giriş oldukça zahmetli ve birçok işin eksiksiz bir şekilde tamamlanmasını gerektiriyor. Bu işlerden en önemlisi de e-ticaret sitesinin kurulmasıdır. E-ticaret siteleri kuruluş aşamasında birçok…

E-Ticarete Nasıl Başlanır?

E-Ticaretin Püf Noktaları Nelerdir? E-ticaret son zamanların gözde iş kollarından birisi. Artık günümüzde birçok kişi alacağı ürünü ilk olarak internet sitelerinde arıyor. Her ne kadar…

E-Ticarette Vergilendirme Nasıl Olmaktadır?

Ticaret dünyasının en sıkı takip ettiği durumlardan birisi de vergilendirme sistemidir. Birçok kişiye karmaşık geldiği için bu işlerin takibi genel olarak profesyonellere bırakılmaktadır. Ancak bu…

Stok Kodu İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

E-ticarette oldukça önemli bir yere sahip olan stok kodları, özellikle depo gibi büyük alanlarda ve kargolama operasyonlarında sıkça kullanılan hizmetlerin başında gelmektedir. Belirli yazılımlarla çalışan…

Tüm Detayları ile E-Fatura ve Avantajları

Şirketler gün geçtikçe ister fiziksel ortamda satış yapsın isterse de internet üzerinden online olarak e-faturaya geçiş yapmaya başladılar. Özellikle Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 3 milyon liranın…

    Bize Yazın

    close-link

      Sizi Arayalım

      close-link

        Bizden Teklif Alın

        close-link