Pazaryerlerinde Satışlarınızı Nasıl Arttırırsınız?

Pazaryerleri E-Ticaret yapmak için uygun alanlardır. Milyonlarca ürüne tek bir yerden ulaşabilmeyi sağlayan bu alanlar, gün içerisinde çok sayıda potansiyel alıcı tarafından ziyaret edilmektedir. Ülkemizin en büyük pazaryerleri Gittigidiyor, Hepsiburada,N11 ve Trendyol’dur. Bu alanlarda satış yapan kişi sayısının fazla olması sıkı bir rekabet ortamı olmasına neden olur. Rekabeti doğru stratejilerle yöneten bir firma diğer mağazaların önüne geçebilir. Bunun için ilk olarak pazaryerlerinde nasıl satış arttırılır sorusu üzerine düşünerek çalışmalarınızı bu soru çerçevesinde yürütmelisiniz.

Ürün Çeşitliliğinizi ve Sayısını Arttırın

Pazar yerlerlerinde ürün çeşitliliği ve sayısı fazla olan mağazalar ön plana çıkar. Özellikle yurtdışı merkezli sitelerinin birçoğu bu stratejiyi uygular. Ürün çeşitliliğinin yüksek olması müşterilere ulaşmada iyi bir yoldur.  Bu sayede ilgi alanları ve ihtiyaçları farklı olan müşterilerin bir mağazaya gelmesini sağlayabilirsiniz. Tek bir ürün için mağazanıza gelen müşteri diğer ürünlerinizi fark ederek sizden satın alabilir. Bu nedenle pazaryerinizde en az 100 adet ürün olmasını tavsiye ediyoruz. Böyle yapmanız elde edeceğiniz ciroyu da arttıracaktır.

Hedef Kitlenizi Belirleyin

Ürünlerinizi belirli bir kategori çerçevesinde toparlamanız marka bilinirliğine olumlu etki edeceği gibi satışlarınızı da arttıracaktır. Örneğin ev tekstili ürünleri satışı yaptığınızı varsayalım. Herhangi bir ev ürünü almayı düşünen kişi, mağazanızın ev ürünleri odaklı olduğunu görecektir. İlk siparişinden memnun kalırsa daha sonra ev için bir şey alacağı zaman aklına sizin mağazanız gelecektir. Size gelerek aradığı ürünün olup olmayacağına bakacaktır.  Birbiriyle ilişkili ürünler satmanız cironuzun artmasını sağlayacaktır.

Ürün Açıklamalarınızı SEO Kurallarına Uydurun

E-Ticaret iş modeliyle satış yapan herkes SEO konusuna dikkat etmelidir. Arama motorlarına uyumlu olmayan bir sitenin satışlarında artış yakalaması mümkün değildir. Bunun için sitenizin yanı sıra ürün içeriklerinizi de arama motoruna göre düzenlemelisiniz. Ürünün başlığını, açıklamasını ve etiketlerini SEO’ya uyumlu hale getirmelisiniz. Anahtar kelimeleri yeterli sayıda kullanmalısınız. Bu sayede müşteriler site içinde bir ürünü aradıklarında onlardan daha üst sırada çıkabilirsiniz.

Mağazanıza koyduğunuz her bir ürün müşteri sorularına cevap verebilmelidir. Ürünün neyden üretildiği, boyutları ve rengi gibi detaylara mutlaka yer vermelisiniz. Eksik bir bilgi kalıp kalmadığını anlamak için kendinizi müşterinin yerine koyabilirsiniz. Siz aynı ürünü alsanız neleri bilmek isterdiniz sorusu aklınıza neler getiriyorsa müşteri de onları merak edecektir. Bilgilerde eksik kalan noktalar olması müşteri kaçırmanıza neden olabilir.

Kaliteli Görsellerle Müşterilerin Dikkatini Çekin

Görsel, bir ürünü anlatan en önemli şeydir. Müşteriler ürün açıklamaları ve diğer detaylardan önce ilk olarak ürünün görseline bakacaktır. Rakiplerinizin arasında ön plana çıkmak istiyorsanız ürünü en iyi şekilde yansıtan, kaliteli görseller kullanmalısınız. Bu sayede aynı kategorideki ürünler içerisinde sizin mağazanızınkiler dikkat çekecektir. Kaliteli görseller yakınlaştırıldığında da bozulmayacaktır. Böylece müşteri ürünü detaylıca inceleyebilecektir. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da ürünle ilgili birkaç foto eklemenizdir. Ürünü farklı açılardan inceleyebilen bir müşteri satın almaya daha kolay karar verir. Rakiplerinizle aranızda fiyat farkı bile olsa müşteri sizi güvenilir bularak tercih edecektir.

Ürünlerinizin Altında Müşteri Yorumlarına Yer Verin

Müşterilerin büyük çoğunluğu diğer kullanıcılar tarafından yorumlanan ürünleri satın alma eğilimindedir. Birinci ağızdan yazılan yorumlar sayesinde müşteriler sizi güvenilir bularak ürünlerinizi alacaktır. Ancak pazaryerinde henüz yeniyseniz yorumlarınız olmayabilir. Bunun için sattığınız ürünlerin yanına küçük hediyeler koyarak müşterileri yorum yazmaya teşvik edebilirsiniz.  Bu sayede müşteri memnuniyetini arttırabilirsiniz.

Kargo Konusunda Kolaylık Sağlayın

Müşterilerin satın almasına en çok etki eden faktörlerden biri de kargo ücretidir. Ücretsiz kargo ya da 100 TL üzeri kargo bedava gibi seçenekler müşterilerin sizi tercih etmesinde etkili olacaktır. Kaliteli, işini iyi yapan bir kargo firmasını seçerek teslimat konusunda müşterilerinizden tam puan alabilirsiniz. Ürünlerinizi yurt içinin yanı sıra yurt dışına da yollayarak daha fazla gelir elde edebilirsiniz.

Açık ve Şeffaf Olun

Müşteriler ürünleriniz ve mağazanız hakkında tüm detayları bilmek ister. Müşterileri bilgilendirmek için kullanıcı sözleşmesi, iade ve kargo süreçleri hakkında gereken tüm bilgileri vermeniz müşteri memnuniyetine etki edecektir. İade koşullarında kolaylık sağlamanız tercih edilmenizi sağlar. Bu aşamayı uzun süreli tutabilir, kargodan ücret talep etmeyeceğinizi belirtebilirsiniz.

NetKasam eTicaret Sistemi
NetKasam ile E-Ticarette Sınır Tanımayın!

e-Ticarette global pazarlarda yer alarak potansiyelinizi yakalayın. NetKasam, yurtiçi ve yurtdışı pazaryerleriyle kolay entegrasyon sağlar ve muhasebe süreçlerinizi basitçe yönetmenize olanak tanır. Daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak, satışlarınızı artırmak ve e-ticarette sınırları zorlamak için NetKasam'ın sunduğu avantajları keşfedin.

Ücretsiz Dene
Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.