Alışveriş Yapan Müşterilerinizin Sitenizi Tekrar Ziyaret Etmelerini Nasıl Sağlarsınız?

Sürdürülebilir bir şekilde büyümek için yeni müşteriler kazanmak yeterli değildir. Yaşam boyu değer için müşterilerin size geri gelmesini sağlayacak ve müşteriyi elde tutma oranlarını artıracak bir plana ihtiyacınız var.

Müşteriyi elde tutma oranındaki %5’lik artış karınızı %25- %95 arasında artıracaktır. Ayrıca mevcut bir müşteriyi elde tutmak, yeni bir müşteri edinmekten 7 kat daha pahalıdır.

Müşteriyi elde tutma oranı, markanız ve müşterileriniz arasındaki ilişkinin ne kadar iyi olduğunu yansıtan temel ölçüttür. Bunun anlamı, daha fazla geri dönen müşteriye sahip olmak için müşterilerinizle güçlü ve uzun süreli bir ilişki kurmanız ve sürdürmeniz gerektiği gerçeğidir.

Bu yazıda sizlere; müşterilerinize yalvarmadan onları nasıl geri getirebileceğinizi gösteren harika ipuçları hazırladık.

Müşteri Memnuniyetini Artırın

Müşteri sadakati sevme ve güven ile ilgilidir. Müşteriler sizden alışveriş yaptıklarında ne kadar mutlu olurlarsa, geri dönme şansları o kadar fazladır. Bu nedenle odaklanmanız gereken ilk şey müşteri memnuniyetidir. Sizden alışveriş yaptıklarında herkesin memnun olduğundan emin olmalısınız.

Ürün kalitesinin yanı sıra müşteri hizmetleri, müşteri memnuniyeti üzerinde en büyük etkiye sahip parametrelerden birisidir. Kötü müşteri hizmetleri, müşterilerinizin dörtte üçünü sizden uzaklaştırabilir.

İşte mükemmel müşteri hizmetleri sunmanız için birkaç ipucu:

  • Hızlı Cevap Verin: Hızlı yanıt süresi, müşteri hizmetlerinizi anında iyileştirebilir. Müşterilerin %40’ı daha hızlı yanıt süresinin kendilerine daha yüksek memnuniyet getireceğini düşünüyor.
  • Yardım İçin Yüksek Çaba Gösterin: Müşterilerin en çok ihtiyaç duyduğu anda oradaysanız, ömür boyu sizinle kalacaklardır.
  • Müşterilere başka yerde bulamayacakları şeylerde yardımcı olabilirseniz, onların sadakatini ömür boyu kazanırsınız.

Ayrıca müşterilerin e-ticaret sitenizden sık sık alışveriş yapmasını istiyorsanız, alışveriş sürecini olabildiğince sorunsuz ve keyifli hale getirmelisiniz. Giderek daha fazla e-ticaret sitesi, sürtünmeyi en aza indirmek için tek sayfalık ödeme sayfası kullanıyor. Tek sayfalık ödeme sayfası ile ödeme işleminin tamamlanması yalnızca 1 dakikadan az sürer.

Müşterilerinizle Uzun Süreli Bir İlişki Kurun

Müşteri desteği kalitenizden emin olduğunuzda, gelişmiş ipuçlarına geçme zamanıdır. Bahsedeceğimiz bu tavsiye daha ölçeklenebilir ve ölçülebilirdir. Doğru uygulanırsa, elde tutma oranınızda önemli bir artış sağlayabilirsiniz.

Verimli Bir Sadakat Programı Oluşturun

Bir sadakat programının müşterilerin geri gelmesini sağlamak için bu kadar güçlü olmasının nedenleri şunlardır:

  • Müşterileri daha fazla alışveriş yapmaya motive etmek için ödülleri kullanabilirsiniz.
  • Bir seferde binlerce müşteri hesabını izlemenize, yönetmenize ve sonucu daha kesin bir şekilde değerlendirmenize olanak tanır.
  • Ödüller ve avantajlar, müşterilerin sadakat programınıza bağlanmasını sağlayacak ve zamanla bu sayıyı artıracaktır.
  • Özel ayrıcalıklarınızı kazananlar, onların daha önemli ve özel olduklarını hissedeceklerdir.

Bağlılık Düzeyini Belirtmenin Bir Yolunu Oluşturun

En yaygın ve en basit yol, harcanan belirli bir miktar ₺ için sabit sayıda puan önermektir. Müşteriler daha sonra indirimler veya diğer teşvikler için puan takası yapabilirler. Her müşterinin sahip olduğu puan sayısını takip ederek, “sadakat düzeyini” ölçebilir, böylece onlar için farklı aşamalı ödüller sunabilirsiniz.

Müşterileri geri gelmeye motive etmek için ödüller verin

Müşteriler, sunduğunuz ödüllere göre programınıza katılmaya veya katılmamaya karar verecekler.

Çoğunlukla kullanılan 3 tür teklif vardır:

  • Müşterilerin gelecekteki siparişlerinde sadakat puanları kredilendirmesine izin verin.
  • Bir program oluşturun ve her seviye için farklı teşvikler sunun.
  • Doğum günü hediyeleri, sınırlı ürünlere erişim, üst düzey üyeler için özel satışlar gibi özel avantajların kilidini açın.

Müşterilerin Aklına Takılan Güçlü Bir Marka İmajı Oluşturun

Müşteriler sizi öğrendikten sonra asla unutmalarına izin vermeyin. Güçlü bir marka imajı, müşterilerin hatırlamasını ve her zaman müşterilerin aklında yer etmesini sağlar. Böylece rakiplerinizin sizin ve müşterilerinizin arasına girme şansı neredeyse hiç olmayacaktır.

Sadece müşterilerin güvenini kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda yardım aradıklarında güvenilir bir kaynak olacaksınız. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını derinlemesine anladığınızda, insanlar sizin talimatlarınıza güvenebilir ve bunları uygulayabilir. Sonuç olarak, sağladığınız ürün ve hizmete de güvenirler.

Apple örneği bu yazının konusu için harika bir örnektir. Ürün kalitesiyle mi, mükemmel tasarımla mı yoksa Apple her yeni ürün çıkardığında insanları çıldırtan başka bir şeyle mi bu sadakati sağlıyor?

Apple’ın bir sadakat programı bile yok, ancak müşterilerde başka hiçbir markanın yapamayacağı kadar güçlü bir bağlılık yaratıyorlar. Apple ile sahip oldukları ortak değerler nedeniyle müşterileri Apple’a geri dönmeye devam ediyorlar.

Apple, yeniliğe takıntılı tasarımcıları, programcıları, editörleri ve dünyadaki en yenilikçi ürüne sahip olma hissini sevenleri kendine çekiyor.

Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.