2022 Sosyal Medya Trendleri Ne Olacak?

Youtube, Instagram gibi sosyal medya uygulaması son zamanların en popüler pazarlama araçlarından biri haline geldi. Bunda sosyal medya kullanan sayısının artması ve uygulamada geçirilen sürelerin artmasının payı büyüktür.

Sosyal medyanın gücünden yararlanmak isteyen işletmeler dijital pazarlama çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. Bu amaçla Instagram’dan Linkedln’a kadar pek çok platformda aktif olarak paylaşımlar yapılmaya başlandı. Sosyal medya platformları E-Ticaretin hızla gelişmesine yardımcı oldu ve olmaya da devam ediyor.

Sosyal Medya Kullanmak Ne İşe Yarar?

Trend olan sosyal medya uygulamalarını kullanmanız işletmenizin reklamını yapmanız için en iyi yollardan biridir. Bu sayede;

  • Rakipleriniz ile rekabette öne geçebilir,
  • Markanızın bilinirlik oranını arttırabilir,
  • Hedef kitlenize en kısa sürede ulaşabilir,
  • Ürün, hizmet ve kampanyalarınızı duyurabilir,
  • Müşteri memnuniyet oranlarınızı yükseltebilirsiniz.

Dijital pazarlama çalışmaları kapsamında sosyal medya uygulamalarına yer vermek isteyen işletmeler için bu yazıyı hazırladık. Yazımızı okuyarak gelecek yılın trendlerine dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

IGTV Kullanımı Artacak

Instagram TV anlamına gelen IGTV kullanımının gelecek yıl artması bekleniyor. Piyasaya çıktığı günden beri çok kullanılan Instagram özelliklerinden biri olan IGTV, uzun videolar paylaşmayı sağlıyor. Takipçilerine ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi vermek isteyen E-Ticaret siteleri IGTV aracılığıyla markalarını daha iyi bir noktaya taşıyabilir.

Belirli noktalara dikkat ederek oluşturacağınız bir videoyu IGTV’ye yükleyerek takipçileriniz ve hedef kitlenizin güvenini kazanabilirsiniz. Bu sayede satışlarınızda artış yakalayabilirsiniz. IGTV’yi nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız araştırma yapabilir, kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Hikâyeler Özelliği Popülerliğini Korumaya Devam Edecek

İlk olarak Snapchat ile hayatımıza dâhil olan hikayeler özelliği şimdilerde Instagram, Facebook, Twitter ve Whatsapp uygulamalarında kullanılmaya devam ediyor.

Özelliğin devreye sokulduğu ilk zamanlarda kullanma konusunda kararsız kalınsa da günümüzde milyonlarca kişi hikâyeler özelliğini kullanıyor. Özellikle Instagram uygulamasında markaların birçok avantaj kazanmasına yardımcı oluyor.

Hikâye paylaşan E-Ticaret firmaları bu sayede ürünlerini, hizmet ve kampanyalarını kolay yoldan duyurma fırsatı yakalıyor. Siteye yapılan direkt yönlendirmelerle kullanıcılardan geri dönüş almak kolaylaşıyor. Belirli ürünler üzerine yapılan çalışmalarla satış yapmak mümkün oluyor. Tüm bu avantajlarından dolayı iyi bir sosyal medya stratejisi geliştirmek isteyen firmalara hikâye özelliğini kullanmalarını tavsiye ederiz. Bu sayede sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz.

Videolara Olan İlgi Artacak

Kaliteli ve izleyicileri ürünü almaya yöneltecek bir videonun satış oranları üzerindeki etkisi inanılmazdır. Covid-19’un ortaya çıkmasıyla kullanıcıların video içeriklere yönelimi arttı. Bu dönemde kullanıcılar ilgilerini çeken videoları daha uzun süre boyunca izledi.

Videolarda tanıtılan veya video izlerken kenardan reklam olarak çıkan ürünlerin satışlarında ise patlama yaşandı. Video içeriği izlemek her zaman diğerlerinden daha kolay olduğu için satış pazarlama tekniği olarak da videonun seçilmesi firmaları rakipleri karşısında çok öne geçirir.

Tiktok Kullanan İşletmeler Z Kuşağını Kazanacak

Z kuşağı olarak tabir edilen 2000 ve sonrası doğumlular nüfusun önemli bir bölümünü oluşturur. Bu grup bağımlı nüfustur ve genellikle tüketime yönelik yaşarlar. Küçük yaşlarda yerleşen tüketim odaklı bir yaşam hayatın sonrasında da devam edecektir.

Z kuşağı doğduğundan itibaren teknoloji ile iç içe yaşamış bir nesildir. Sosyal medyaya herkesten çok hakimler ve her türlü uygulamayı da başarı ile kullanıyorlar. Özellikle video paylaşımı yapılan Tiktok platformu onların en sevdiklerinin başında geliyor. Bu iki özellik bir araya gelince kuşkusuz online alışveriş alışkanlığını devam ettirecektir.

Ürünlerini online ortamdan satmak isteyen firmalar Tiktok sitesine ne kadar fazla reklam verirse o kadar geniş kitleye ulaşabilir. Alışveriş çılgını olan gençleri birbirinden cazip ürünler ile firmanızın daimi müşterisi yapabilirsiniz.

Affiliate Marketing Kullanımı Artacak

Satış ortaklığı olarak bilinen affiliate marketing, dijital pazarlama yöntemlerinin en yenilerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemi kullanarak iş yapan kişiler hem satışlardan kazanç elde etme fırsatı yakalıyor. Bunun yanı sıra çalıştıkları markalardan da prim elde edebiliyorlar.

Influencer ve bloggerlar ile ortaklık kurarak da yapılan affiliate marketing çalışmalarının sağladığı avantajlardan yararlanmak isteyen firmalar, yöntemi daha fazla kullanmaya başladı. Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlayan bu yöntem gelecek yıla damgasını vuracak gibi duruyor..

Özellikle sosyal medya uzmanlarının portföylerine eklemesi gereken bu yöntem, E-Ticaret firmalarının satışlarını arttırmasına yardımcı olacaktır. Yazımız sayesinde 2022 sosyal medya tendlerine dair bilgi sahibi oldunuz, şimdi tek yapmanız gereken bunları uygulamak!

Diğer Yazılar
Bizden Bilgi Almak için
Formu Doldurun
NeKasam'ın sunduğu gelişmiş çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen formu doldurun.
Teşekkür ederiz! Başvurunuz alındı!
Eyvah! Formu gönderirken bir şeyler yanlış gitti.